Sağlık Bakanlığı, 5. tüp bebek merkezini İzmir'de açacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail Efe-Türkiye

İZMİR- Sağlık Bakanlığı, 5. tüp bebek merkezini İzmir'de açacak.

Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan merkez, teknik heyetin yerinde incelemesinden sonra hizmet vermeye başlayacak.

Merkeze 800'ü insan, bin 200'ü tıbbi cihaz olmak üzere toplam 2 milyon liralık yatırım yapıldı. Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi (ÜYTEM), ilk etapta 15 personelle hizmete açılacak. Ayda 80-100 hastaya hizmet verecek olan ünitenin mesul müdürlüğünü sertifikalı kadın doğum uzmanı Op. Dr. Şivekar Tınar yapacak.

ÜYTEM'in inşaatına 2007 yılı ekim ayında başlandığını belirten İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, "İnşaat ve tıbbi cihaz temini çalışmalarımız tamamlandı. Personelimiz hazır. Merkezimizin inşaat maliyeti ve tıbbi cihazlarının alımı, İl Özel İdare, döner sermaye, genel bütçe kaynakları ve İl Sağlık Müdürlüğü katkılarıyla karşılandı. 2008 Aralık ayında ruhsatlandırılmak üzere Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Evrak üzerinde yapılan incelemeler sonuçlanmış durumda. Son aşama olan Bilim Komisyonu'nun yerinde incelemesini bekliyoruz. Bu aşamadan sonra faaliyete geçebileceğiz." diye konuştu.

Yeşilyurt, İzmir'in en eski hastanelerinden biri olan İzmir Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki 500 metrekarelik alanda ÜYTEM için gerekli tadilat çalışmanın yapıldığın kaydetti.

Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, şöyle devam etti: "Tüp bebek merkezimizde 2 poliklinik, 2 ameliyathane, 2 laboratuar, bilgi işlem sistemi, dondurma ünitesi, lazer sistemi bulunuyor. Tüp bebek merkezinde olması gereken tüm teknik şartlar birimimizde sağlandı. Merkezimizin donanımı ilerleyen yıllarda kendi alanında sertifika veren bir eğitim merkezi olabileceği düşünülerek yapılandırıldı. Yardımcı üreme tekniklerini kullanarak bebek sahibi olmak isteyen çift sayısı her geçen gün artıyor. Devlet tüp bebek yöntemi için gerekli masrafları karşılıyor. İzmir'de iki üniversite hastanesinin dışında bu hizmeti veren kamu hastanesi bulunmuyor. Bu nedenle merkezimiz İzmir, Ege Bölgesi hatta tüm Türkiye'den başvuracak aileler için önemli yeni bir alternatif olacak."

Embriyolog Dr. Emine Özçınar'ın manevi desteğiyle merkezi hayata geçirdiklerini anlatan ÜYTEM Mesul Müdürü Tınar da, sırada 40-50 başvuru olduğunu belirtti.

Özçınar, ekip olarak hazır olduklarını, devletin sosyal güvencesi olanlardan sadece 400 lira fark alacağını kaydetti.

Daha önce Ankara'da 2, İstanbul'da 2 tüp bebek merkezi açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber