İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarım Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Başvuracaklara Hatırlatma

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının açıkladığı sözleşmeli pozisyonlara başvurulara bugün başlıyor. Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel atamalarında sorulan bir soru bu başvuru işlemlerinde yoğun olarak sorulmaya başlanmıştır. Soru şu şekilde: 2009/2 ile atanırsam daha sonra yapılacak yerleştirme işlemlerine katılabilir miyim? Sorunun cevabı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce de açıkladığımız üzere "iki defa yerleşememe" kuralı, sadece ve sadece ÖSYM tarafından yürütülen KPSS tercih işlemlerinin memur ve 399'a tabi sözleşmeli personel alımlarında uygulanmaktadır. Bunun dışındaki personel alım süreçlerinde bu kural uygulanmamaktadır. Bu şu demektir: Bir aday 4/B'li olarak yerleşirse veya işçi olarak atanırsa veya zabıta memuru olursa veya Adalet bakanlığına zabıta katibi olursa veyahutta askeri kurumlara sivil memur veya sözleşmeli subay/astsubay olursa, bu onun 2008 puanı ile bir kez daha memur atamalarına başvurmasına engel değildir.

Ancak, bir aday ÖSYM tarafından yürütülen ana KPSS tercih işlemlerinde yerleşirse yani ÖSYM kanalıyla memur veya 399'a tabi sözleşmeli olursa, bu aday, 2008 puanıyla bir daha ÖSYM tarafından yürütülen memur ve 399'a tabi sözleşmeli pozisyonların bulunduğu KPSS tercih işlemlerine katılamaz.

Ancak ÖSYM, 4/B'li alımlara da KPSS dediği için büyük bir karmaşa yaşanmaktadır. 4/B'li pozisyonların yer aldığı kılavuzlara KPSS dışında başka bir ad bulunsaydı veya 2009/1 veya 2009/2 gibi isimlendirmeler yapmasaydı, bu sorun adaylara çok daha rahat anlatılabilecekti. Şuan bu sorunsalın karmaşık hale gelmesinin tek nedeni ÖSYM'dir.

Konumuz dönecek olursak;

1- Tarım ve Köyişleri Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleşen bir aday, bundan sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yapılacak kadrolu ve 4/B'li alımlara yine başvurabilecektir. Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personel alım kılavuzunda yer alan "1 yıl boyunca Sağlık bakanlığınca yapılacak 4/B'li alımlara başvuramazlar" sınırlaması, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının kılavuzunda yer almamıştır.

2- Tarım ve Köyişleri Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına yerleşen bir aday, gerek ÖSYM tarafından yapılacak merkezi memur alımlarına gerekse de diğer kurumların memur, sözleşmeli ve işçi alımlarına başvurabilecektir. İki defa yerleşememe kuralı uygulanmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber