MEB: Sarı Gelin belgeselinin dağıtımı 8 ay önce durduruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 14:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara - Milli Eğitim Bakanlığı, "Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü" isimli belgeselin yer aldığı DVD'nin eğitimi kurumlarına dağıtımıyla ilgili işlemlerin dün itibariyle değil, yaklaşık 8 önce durdurulduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Sarı Gelin-Ermeni Sorununun İç Yüzü Belgeseli"nin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in talimatıyla eğitim kurumlarına dağıtımının dün itibariyle durdurulduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adı geçen belgeselin, tarih öğretmenlerinin yararlanması amacıyla eğitim kurumlarına dağıtımı; uygulama esnasında amacı aşan bazı eylem ve söylemler ile alt birimlerdeki yazışmalarda işin anlamı ve ruhuna aykırı durumlar ortaya çıktığı anlaşıldığından, 2008 yılı Temmuz ayından itibaren Sayın Bakanımız tarafından durdurulmuştur.

Bazı basın yayın organlarında 'Haberimiz üzerine dağıtım durduruldu' şeklinde verilen haberler, bu yönüyle tarih açısından gerçekle bağdaşmamaktadır. Yaklaşık 8 aydır söz konusu DVD'nin dağıtımıyla ilgili işlemler durdurulmuştur."


"Sarı Gelin" belgeseline suç duyurusu

İSTANBUL - Doktor Serdar Kaya, 11 yaşındaki kızına okulda izlettirilen "Sarı Gelin" belgeselinin çocuğunun psikolojisini kötü yönde etkilediği gerekçesiyle Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Üsküdar Adliyesi'ne gelen Dr. Serdar Kaya, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini nöbetçi savcılığa verdi.

Dr. Kaya, daha sonra adliye önünde yaptığı açıklamada, bir hafta önce Acıbadem'deki bir ilköğretim okulunda kızına bilgisi ve izni dışında "Sarı Gelin" belgeselinin diğer öğrencilerle birlikte topluca izlettirildiğini söyledi.

Kaya, kızının belgeselden çok etkilendiğini belirterek, kızının kendisine "Ermeniler bizi kesti mi?" şeklinde sorular yönelttiğini, belgeselin kızının psikolojisini bozarak "kin ve düşmanlık" duyguları geliştirmesine neden olduğunu ifade etti.

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde ise Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile söz konusu ilköğretim okulu yetkilileri hakkında TCK'nın 216. maddesinin 1. fıkrasında öngörülen "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" iddiasıyla soruşturma yürütülerek, dava açılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber