İŞKUR 100 bin gence mesleki eğitim verecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşsizler ordusu her geçen gün büyürken, güzel haber İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata'dan geldi: Bu yıl 100 bin kişiyi hem eğiteceğiz, hem de iş sahibi olmalarına destek vereceğiz....

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Kasım'da işsizlik yüzde 12.3'e çıkarak, 3 milyonu buldu. 2009'da ise rakamların daha vahim olacağından endişe ediliyor. İşsizliğin giderek arttığı şu günlerde İŞKUR işsizin dert kapısı oldu.

Eğitim ağırlıklı

Para dergisinin haberine göre; İŞ- KUR bir yandan 39 milyar TL'yi bulan İşsizlik Sigortası Fonu'nu yönetirken, bir yandan da yerli ve yabancı işverenlerin işçi aradığı kurum olarak dikkat çekiyor. İŞKUR Genel Müdürü Namık Ata, bu yıl eğitim ve istihdam sağlama yılı olduğunu söyledi. İŞKUR'un daha çok eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğini belirten Ata, hedeflerini bu yıl 100 bin kişiye eğitim vermek ve iş sahibi yapmak olarak açıkladı.

Ücret de veriliyor

Verilecek eğitimlerle işsizlerin istihdama girişlerinin kolaylaştırıldığını anlatan Ata, eğitimlere toplam 300 milyon TL harcayacaklarını ifade etti. Namık Ata, "Gençlerimizin mesleki bilgi ve becerilerini artırmaları için birçok projeyi uygulamaya koyacağız" diyerek, eğitime katılanlara, asgari ücret netinin yaklaşık yüzde 60-65'i kadar ücret verdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber