'ÖSS'de bu yıl kazanma şansı yüzde 25 fazla'

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı Yarımağan, ?ÖSS'de, öğrencilerin şansları yüzde 25 daha fazla? dedi. Aday sayısının azalmasına karşın kontenjanların aynı kalacağını belirten Yarımağan, bu durumun öğrencilerin şansını arttırdığını söyledi

YAKUP BULUT / ANKARA

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, ?ÖSS'de, öğrencilerin şansları yüzde 25 daha fazla? dedi. Katıldığı bir TV kanalında soruları cevaplayan Yarımağan, 2010 yılındaki iki aşamalı sınav sisteminde öğrencilerin daha fazla soruyla karşılaşacağını söyledi.

1.5 MİLYONU GEÇMEZ

Yarımağan, ?Aday sayısı azalacağı için kontenjanlar aynı kalacak ve adayların ortalama kazanma şansı en az geçen seneki kadar olacak? dedi. ÖSYM Başkanı Yarımağan, ?2008 yılında 4 yıllık lise uygulaması nedeniyle sınava girenler yüzde 25 daha fazla üniversiteyi kazanma şansına sahipti. ÖSYM'nin bu yılki tahminlerine göre, kontenjanlarda büyük değişiklik olmayacak, sınava girecek aday sayısı da 1.5 milyonu geçmeyecek. Böylece adayların kazanma şansı 2008'le aynı olacak, yani bu yıl da şans yüzde 25 daha fazla? dedi.

ŞİFRE UYARISI

ÖSYM Başkanı, ilk kez sınava girecek öğrencilere mart ayı sonunda tamamlanacak başvuru sürecine ilişkin de uyarılarda bulundu: ?İlk kez üniversite sınavına başvuranlar okullarından başvursunlar. Şifre veriyoruz, şifreler önemli.? ÖSYM Başkanı Yarımağan, 2010'da iki aşamalı sınav sistemiyle üniversiteye girecek öğrencileri de uyardı. Yeni sistemde tek farkın daha fazla soru olacağını söyledi ve ?Sınav yapısı değişse de sınava hazırlık sistemi değişmez? dedi.

Sınavda ?yazılı? dönemi

Yarımağan, iki aşamalı sınav sisteminde ilerde adaylara ?açık uçlu soru? yöneltmeyi planladıklarını söyledi. Bu yöntemin aday sayısının azalması durumunda uygulanabileceğini belirten Yarımağan, ?Bu tür bir sınavda çok farklı cevapların verilebileceği tartışmalı sorular sorulmaz. Cevabı net, kesin olan sorular sorulur' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber