Bor özelleştirmesi meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2009 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pazarcı, bor madenlerinin özelleştirileceği iddialarını, Meclis gündemine taşıdı ve 'Eğer özelleştirilecekse, bor madenlerinin asıl değerinin çok altında yabancılara satılacağı doğru mudur?" diye sordu.

DSP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Eti Maden İşletmeleri ile bünyesindeki bor madenlerinin özelleştirileceği iddiasının kamuoyunu meşgul ettiğini bildirdi.

Özelleştirme iddiasının doğru olup olmadığını soran Pazarcı, şu soruları yöneltti:

''Eğer özelleştirilecekse, bor madenlerinin asıl değerinin çok altında yabancılara satılacağı doğru mudur? Ülkemizdeki bor madenlerinin gerçek değeri nedir? Eğer bu iddialar doğruysa, çok önemli ve çeşitli alanlarda kullanılan bor madeninin özelleştirilecek olması ulusal çıkarlarımıza aykırı değil midir? Bu özelleştirmenin gerçekleştirilmesi, bor madenlerinin uluslararası tekellerin eline geçmesi ve Türkiye'nin stratejik öneme sahip bor madeniyle ilgili hakimiyetini kaybetmesi anlamına gelmeyecek midir?''

Tütün ve alkol piyasası düzenleme kurumu

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumuna yönelik iddialarda bulundu.

Kurumun, 2003 yılından itibaren kullandığı devlet malı olan binayı terk ederek, yeni bina kiralamasını gündeme getiren Erçelebi, ''2008 itibariyle 5 yıllığına yaklaşık 5 milyon liraya Çankaya Söğütözünde bir şahıstan kiralanan binaya taşınmadan kaç ay süreyle kira ödenmiştir?

Yaklaşık 100 metrekare olan Başkan ve üyelerin odalarının özel olarak tefrişi için ne kadar para harcanmıştır? Kuruma uğramadan 2 bin 500 ile 4 bin lira arasında maaş alan ve kadrosu kurumda olup başka yerlerde yüksek maaşla çalışan kaç personel vardır?''diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber