Fabrika gibi okul. Yılda 2 trilyonluk ciro yapıyor

Haber Giriş : 13 Aralık 2004 00:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş Anadolu Tekstil Meslek Lisesi öğrencileri, yılda 200 bin adet nevresim ve silikon yastık üreterek, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların ihtiyaçlarını karşılıyorlar.
Kahramanmaraş'ta 1996 yılında kurulan Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, öğrencilerine bir yandan meslek öğretirken diğer yandan da okula kazanç sağlayıp devlete vergi ödüyor. Bu yıl 2 trilyon ciro yapan öğrenciler, geçtiğimiz yıl devlete 300 milyar vergi verdiler.

1996 yılında kentte tekstil ve konfeksiyon sektöründe yapılan ciddi yatırımlar sonucu ortaya çıkan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Anadolu Tekstil Meslek Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yatılı okulların ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün tüm yurtlarına, bay-bayan nevresim ve silikon yastıklarını üretiyor.

Okul Müdürü Celal Arıkan, atölyelerde çalışan öğrencilerin aylık 50 ile 200 milyon arasında para kazandıklarını belirterek, "Bu okulu bitiren öğrencilerin iş bulma sorunu da yok. Şu anda okulumuzdan öğrenci isteyen 150'ye yakın işletme var" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KTSO) girişimleri ile 6 yıl önce bir Alman firmasından iplik dokuma bir Japon firmasından ise örme makinesinin hibe edilmesiyle üretime başlayan okul, öğretmenleri ve öğrencileri ihale yoluyla aldıkları pamuğu önce iplik dokuyup ardından tezgahtan kumaş örerek nevresim üretmeye başladılar. 24 saat çalışan iplik ve dokuma atölyesinde genelde yatılı örgencilerin çalıştırıldığını belirten okulun Teknik İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Kamil Yavuz, Türkiye'de bu kapasitede çalışan başka Tekstil Meslek Lisesi'nin olmadığını söyledi.
iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber