Bakan Güler: Hemen hemen tüm illerimizde üniversite açtık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren hemen hemen tüm illerimizde üniversite açtık. Bu bizim açımızdan önemli bir gelişmedir'' dedi.

Bakan Güler, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi ek binalarının temel atma törenine katıldı.

Güler, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak göreve geldikleri günden itibaren tüm illerde üniversite açılması için gayret ettiklerini, bunlardan birinin de Ordu Üniversitesi olduğunu söyledi.

Bakan Güler, Ordu'nun da bundan nasibini almasından mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren hemen hemen tüm illerimizde bir, bazen de daha fazla olmakla beraber üniversite açtık. Bu bizim açımızdan önemli bir gelişmedir. Bundan Ordu'nun da nasibini almasından mutluluk duyuyorum. Ordu Üniversitesinin de bu anlamda bulunduğumuz coğrafyada önemli çalışmalar yaparak dünya bilimine katkıda bulunmasını arzu ediyoruz. Hedefimiz çok büyük olmalıdır. Böyle bir vizyona sahip olmasak sıradan üniversiteler arasında yer buluruz ve sadece ''bizim de üniversitemiz var'' deriz. Ama bizim hedeflerimiz her zaman büyük olmalıdır. Çünkü bize yakışan da budur.''

Güler, eğitimin pahalı bir yatırım olduğunu ancak toplumun cahil kalmasının düşünülemeyeceğini ifade ederek, eğitim politikalarını bu anlayışla devam ettireceklerini söyledi.

Bakan Güler, şunları kaydetti:

''Bu açıdan baktığımız zaman güzel Ordumuzda dünyaya örnek bir üniversite yaratmak istiyoruz. Ben de bu bölgenin bir çocuğu olarak bu seviyelere geldim, bundan sonra da bu bölgeye hizmet etmek için uğraş gösteriyorum. Şunu burada vurgulamak istiyorum. Eğitim pahalı bir yatırımdır ancak cahillik daha da pahalıdır. Onun için hükümet olarak hiçbir özveriden kaçmadan eğitim alanındaki yatırımlarımızı devam ettireceğiz.''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, Ordu Üniversitesi bünyesinde enerji mühendisliği bölümü açılması için girişimlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu da üç yaşında bir üniversite olmalarına rağmen her geçen gün büyüyen ve kendini geliştiren bir kurumsal yapıda olduklarını söyledi.

Göreve başladıkları tarihten itibaren üniversitenin çehresini değiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, ''Ama ne yazık ki Ordulu hayırsever iş adamlarımızdan bugüne kadar gerekli desteği göremedik'' dedi.

Daha sonra, üniversite yerleşkesindeki Ziraat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi ek binalarının temeli atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber