Kumluca'daki suç örgütü operasyonunda 35 kişi yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KUMLUCA,

ANTAYA'nın Kumluca İlçesi'nde, ?tehdit yoluyla çek senet tahsilatçılığı' yaptıkları öne sürülen, suç örgütü üyesi 35 kişi yakalandı.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile Kumluca ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, istihbarat çalışmaları sonucu, suç örgütü oluşturularak ilçede çok sayıda vatandaş ile bölgedeki esnaftan tehditle çek senet tahsilatı yapıldığı tespit edildi.

Teknik ve fiziki takibin ardından suç örgütünün üyesi olduğu öne sürülen zanlıların yakalanması için ilçe merkezi ve çevresinde, eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda suç örgütün kuran ve üyesi oldukları iddia edilen 35 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan zanlıların üzerlerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, henüz sayıları açıklanmayan ruhsatsız av tüfeği, tabanca, zorla imzalattırılan çek ve senetlerin ele geçirildiği öğrenildi. Suç örgütünün Kumluca'da bir süredir faaliyet gösterdiği tespit edilirken, gözaltındaki bazı zanlıların sabıkalarının bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan zanlılar arasında jandarma tarafından 2004 ve 2005 yıllarında düzenlenen ?Bataklık-1' ve ?Bataklık-2' adlı suç örgütü operasyonlarda yakalanan kişilerin bu kişilerle bağlantısı olanların yer aldığı ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber