Türk doktora ABD'den ödül

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 20:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KIRIKKALE Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Günaydın'a, Amerikan Kalp Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Vakfı Ödülü verildi.

Kaliforniya Üniversitesi ve Amerikan Kalp Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Vakfı tarafından ABD'nin en önemli kalp cerrahlarından J.R. Utley adına verilen ödül için çeşitli ülkelerden 250 bilim insanı yarıştı. Finale kalan 10 kişi arasında bulunan Doç. Dr. Serdar Günaydın, kalp ameliyatlarında kullanılan ve kalp durdurulduğu zaman kalbin işini gören kalp-akciğer makinesine kaplama yapıp, riskli hastaların ameliyattan zarar görmesini engelleyen buluşu ile ödüle layık görüldü.

Kırıkkale Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Doç. Dr. Günaydın'a ödülünün Kaliforniya'da düzenlenen törenle, Kaliforniya Üniversitesi ve Amerikan Kalp Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Jeff Riley ve Kaliforniya Üniversitesinden Prof. Dr. Julie Swain tarafından verildiği belirtildi. Dünyanın birçok ülkesinden, büyük üniversitelerden yüzlerce başvuru olduğunu belirten Doç. Dr. Günaydın, ödülü kazanmanın kariyerinde çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Günaydın, ?Böyle bir ödülü almam Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale için büyük onur ve gurur verici? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber