Oktay'ın ailesi 'öldürüldüğü' iddiasında

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karanlık ölüm

Emniyet Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü Ankara'yı sarstı. İntihar ettiği söylenen Oktay'ın ailesi 'öldürüldüğü' iddiasında....

Emniyet Özel Harekat Dairesi'nin 13 yıllık Başkanı Behçet Oktay, dün arabasının içinde ölü bulundu. Oktay'ın ailesi, kendisine ait silahla intihar ettiği açıklanan özel harekatçının solak olduğunu ve kurşunun sağ taraftan geldiğini vurgulayarak, öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Doğum gününde ölen Oktay'ın adı Ergenekon iddianamesinde de geçmişti.

***

Sağ eliyle intihar edemez!

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın intiharı şüphe yarattı. Oktay'ın yerine atama yapıldığı için intihar etmiş olabileceği ileri sürülürken, ailesi 'İntihar etti' iddialarını reddetti.

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, önceki gece Ankara'da park halindeki aracında başından yaralı halde bulundu. Gazi Hastanesi'ne kaldırılan Oktay, kurtarılamadı. Özel Harekat Daire Başkanı Oktay'ın intihar ettiği açıklandı. Ancak ailesi Oktay'ın solak olduğunu ve sağ eliyle intihar edemeyeceğini vurguladı.

YALNIZ DEĞİLDİ

Yapılan araştırmada Oktay'ın olaydan önce eski Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Y. ve emekli bir emniyet müdürü ile birlikte Ankara'nın Yıldızevler semtinde bulunan bir balık restoranına gittiği öğrenildi. Moralinin bozuk olduğu ve restoranda alkol de aldığı belirtilen Behçet Oktay'ın daha sonra Mehmet Y.'yi de aracına alarak Dikmen semtine doğru gittiği ve burada aracının kara saplandığı öğrenildi. Behçet Oktay burada kafasına bir el ateş etti. Mehmet Y. ise olayın ardından Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yalçın'a ifade verdi. Behçet Oktay'ın amcasının oğlu Atilla Oktay, Oktay'ın solak olduğunu, ancak sağ el ile intihar ettiğinin söylendiğini aktardı.

ONURU İÇİN ÖLDÜ

Behçet Oktay'ın kuşkulu ölümü dün yapılan cenaze törenine de yansıdı. Emniyet Genel Müdürlüğü önünde yapılan törende ''Onuru İçin Öldü'' yazılı bir çelenk dikkat çekti. Törene katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Oktay'ın eşi ve çocuklarını teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber