Bekaroğlu: Belediyeciliği karsız yapacağız

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Bekaroğlu, başkan seçilmesi durumunda farklı bir sosyal belediyecilik sergileyeceklerini belirterek, ?Belediye hizmetlerinden kar sağlamayacağız' dedi.

İSTANBUL'UN en büyük sorununun deprem ve trafik olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi (SP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ?2025'de İstanbul nüfusunun 25 milyon olması bekleniyor. Ciddi bir göç sorunu yaşanıyor' dedi. Ekonomik ve sosyal politikaları değiştirerek insanların kendi memleketlerinde geçimini sağlayacak tedbirlerin alınabileceğini belirten Bekaroğlu, ?Ruhsat vermeyerek sanayinin İstanbul'dan uzaklaşması sağlanabilir. Ben bu çalışmalarda hükümetle savaşacak değilim. Otopark sayısını artıracağız. Kamulaştırma ile meydanlar, parklar yapacağız. Bu trafik ve deprem için çok önemli. Olası bir depremde insanların bekleyeceği meydanlar olmalı' diye konuştu.

BÜYÜK PROJELERİ HALKA SORACAĞIZ

İSTANBUL ile ilgili projelerini star'a anlatan Bekaroğlu farklı bir sosyal belediyecilik anlayışları olduğunun altını çizerek şunları söyledi: Belediye ürettiği hizmetleri toplumun alt kesimlerini dikkate alarak yaparsa büyük katkı sağlar. Biz insanların onurunu kırmadan yardım edeceğiz. Yaşam standatlarını arttıracağız. Denetlenebilir saydam bir belediyecilik anlayışımız olacak. Büyük projeleri İstanbul halkına soracağız. Kararları vatandaşlara uygulamaları uzmanlara danışacağız. Belediye hizmetlerinden kár sağlamayacağız. Örneğin sudan alınan kár. Allah'ın nimetini kár aracı olarak göremezsiniz. Su faturalarında yüzde 8 KDV alınmaktadır. Belediye hizmetlerinde kár almayacağız' ÖZKAN TAMİRAK

İki dönem Rize Milletvekilliği yaptı

SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Bekaroğlu 1954'te Rize'de doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İngiltere'de Aston Üniversitesi'nde misafir araştırmacı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Rize milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Refah Partisi'nin kapatılmasıyla partinin devamı Fazilet Partisi'ne geçti. Bu partinin kapatılması aşamasında, AK Parti yerine SP'ini seçti. Refah ve Fazilet Partisi'nden iki dönem milletvekilliği yaptı. SP genel başkan yardımcısı iken toplumsal muhalefetin çok ötesine düştüğünü belirten Bekaroğlu görevinden istifa etti. SP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için önce Abdüllatif Şener'e teklif götürdü. Şener bu teklifi kabul etmeyince SP Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından Büyükşehir Başkanlığı'na aday gösterildi.

?Biz de varız diyoruz'

BEKAROĞLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadır Topbaş'ın İstanbul'a çok güzel tesisler kazandırdığını belirterek, ?Deniz ulaşımıyla ilgili çalışmalarını, sonuna kadar destekliyorum. Trafik için denizin kullanılması gerekiyor. Büyükşehir başkanlığı için ?Biz de Varız' dedik ve büyüyoruz. Ama nereye gider bilemiyorum' dedi.

Mühendislik etik ve estetik geliyor

Özkan Tamirak'a Türkiye'deki belediyecilik anlayışının bugüne kadar mühendislik üzerinden gittiğini ifade eden Bekaroğlu, 'Yaşanabilir kentte mühendislik etik ve estetik geliyor. Bunları önemsiyoruz' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber