26 Şubat 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2009 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

2- Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Amsterdam seferini yapan "Tekirdağ" uçağının Schiphol Havaalanı'na inişi sırasında meydana gelen kazaya ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

- Kazada yaşamını yitiren 9 kişinin kimliğinin Hollanda resmi makamlarında bugün açıklanması bekleniyor.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, "AB Parlamento Başkanları Konferansı'na" katılmak üzere İstanbul'dan, Paris'e gidecek.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara Plaza Otel'de düzenlenen "Kolluk Kuvvetlerinin Güç Kullanımı" seminerinin açılışında konuşacak.

- Bağış, Danıştay Başkanı Mustafa Birden'e nezaket ziyaretinde bulunacak.

6- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, "Toplum, Özürlülüğü Nasıl Anlıyor?" araştırmasının sonuçlarını açıklayacak.

7- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Manisa'nın Kırkağaç ve Kula ilçelerinde spor salonu açılışlarına katılacak.

8- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İsviçre Adalet ve Polis Bakanı Eveline Widmer-Schlumpf ile bakanlıkta görüşecek.

9- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ankara'da düzenlenen "Binalarda Enerji Verimliliği Paneli"nin açılış konuşmasını yapacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul'da, Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'na katılacak.

11- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Elazığ'da valilik, belediye başkanlığı ve esnafı ziyaret edecek, İl Koordinasyon Toplantısı'na katılacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hatay'da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek, Hatay Genç İşadamları Derneğinin toplantısına katılacak, incelemelerde bulunacak.

13- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Gürcistan'dan madalya ile döndü.

- Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikhail Saakashvili, iki ülke ilişkilerine yaptığı katkılardan dolayı, Bakan Tüzmen ile iş adamı Nurettin Çarmıklı'ya devlet onur ödülü niteliğindeki, "Altınpost" madalyası verdi.

-Mikhail Saakashvili: "Batum-Tiflis oto yolu tamamlandığında, Tiflis'ten, İstanbul'a araba ile aynı günde gidebileceğiz"

14- Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın cenazesi, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, Köprülü Mehmet Paşa Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

15- Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy:

- "Vergi borçlularına getirilen ödeme kolaylığı için başvurup da ödeme yapmayanlar, cuma akşamına kadar ilk 3 taksiti yatırmazsa bütün hakları yanacak ve kendilerine cebri tahsilat uygulanacak."

- "Vergiler için getirilen tecil - taksit uygulaması da varlık barışı da heba edilmesin."

16- VOB, dünyada ilk üçe girdi.

- Ocak ayında döviz vadeli işlemlerde Brezilya ve ABD'deki piyasaları takip eden VOB, endeks sözleşmelerinde de 12. sıradan 8. sıraya yükseldi.

- Genel Müdür Çetin Ali Dönmez:

- "Ocak ayındaki işlem miktarımız tüm zamanların rekoru."

- "Kurdaki dalgalanmanın bize çok olumlu etkisi oldu."

17- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığı Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun raporu görüşülecek.

- Arnavutluk Sağlık Bakanı Anila Godo, Sağlık Komisyonu üyelerini ziyaret edecek.

- TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, NATO Parlamenterler Asamblesi İtalya Delegasyonu'nu kabul edecek.

- Konuk İtalyan heyeti, NATO-PA Türk Delegasyonu Başkanı Vahit Erdem, AB Uyum Komisyonu Başkanvekili Lütfi Elvan ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan ile ayrı ayrı bir araya gelecek.

- CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ve Hakkı Suha Okay, Parlamento Muhabirleri Derneği Başkanı Göksel Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

18- Siyasi Partilerden.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde partisinin düzenlediği seçim mitingine katılacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'te basın toplantısı yapacak, Kahramanmaraş'ta partisinin aday tanıtım toplantısına katılacak.

- Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Gaziosmanpaşa'da çeşitli etkinliklerde bulunuyor.

19- İslam Konferansı Teşkilatı Gençlik Forumu'nun "Hocalı için Adalet: Uluslararası İnsani ve Hukuki Yaklaşım" konulu konferansı İstanbul'da yapılacak.

20- Kongre...Etkinlik...Toplantı...Ziyaret...

-Ankara Valisi Kemal Önal, Beypazarı ilçesinde denetleme ve incelemelerde bulunacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, 7. Halk Sağlığı Kongresi'nin açılışına katılacak.

- Trabzon Valisi Nuri Okutan, Akçaabat ilçesinin Yıldızlı beldesindeki Sera Gölü'nün bölge turizmine kazandırılması yönünde yürütülen temizleme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını inceleyecek.

- İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Joan Closi Matheu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret edecek.

- Active Academy tarafından düzenlenen "Risk Yönetimi Zirvesi" İstanbul'da gerçekleştirilecek.

- Turkcell'in 2008 yılı finansal ve operasyonel performansının değerlendirileceği basın toplantısı, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla İstanbul'da yapılacak.

21- UEFA Kupası 3. tur rövanş maçında Galatasaray ile Fransa'nın Bordeaux takımları Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

22- Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Rusya temsilcisi Chevakata ile karşılaşacak.

23- Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından, üniversitenin Beşiktaş Yerleşkesi'nde düzenlenen "Türk Futbolunun Marka Değeri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak.

24- Voleybolda Erkekler Teledünya Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında, Ankara'da Ziraat Bankası ile Polis Akademisi ve Koleji karşılaşacak.

- Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde Galatasaray ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşılaşacak.

25- TFF 3. Lig Yükselme Grubu'nda 5 maç yapılacak.

26- Turkcell Süper Lig'de 22. hafta maçlarını yönetecek hakemler, Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber