Ödenecek kredi borcu, toplam kredi miktarının 3 katını geçemez...

Haber Giriş : 10 Aralık 2004 03:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU 15- Öncelikle bu yaptığınız hizmetten dolayı hepinize çok teşekkür ederim.Kanaatime göre internet dünyasının en yararlı sitesi sizin sitenizdir... Şimdide soruma geçmek istiyorum . 1994-1999 yılları arasında Kredi yurtlar kurumundan bana toplam 246.000.000 TL. para ödendi.Buna karşılık işsiz olduğum için bu zamana kadar hiç ödeme yapamadım. Şimdi ise internet sitesine baktığımda hakkımda icra takibi başlatıldığı ve 1,749,000,000 TL ödemem gerektiği yazılmıştır. Bu hesaplanan para miktarı "öğrencilerin ödeyecekleri kredi borcu, öğrencilerin eğitimi süresince Kurumdan aldığı toplam kredi miktarının 3 katını geçemez" ile çelişmektedir . Bu borç miktarının düzeltilmesiyle ilgili nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yoksa sizin zikrettiğiniz cümleyi ben yanlış mı anladım? Saygılarımla

CEVAP 15- Biz Kredi Yurtlar Kurumunun mevzuatında yer alan hususlara dayanarak bilgileri aktarıyoruz.

Katkı kredisi Yönetmeliği ile Öğrenim Kredisi Yönetmelinde aynen şu madde yer almaktadır. "Kurumdan katkı kredisi alan öğrencilerin borcu, katkı kredilerinin verildiği tarihten itibaren öğrenim süresi bitimine kadar geçen sürede veya herhangi bir sebeple kredisinin kesildiği tarihe kadar; Kurumca öğrenci adına üniversitesi hesaplarına ödenen miktarlara, katkı kredisi verilen öğretim yılının Ocak ayından başlamak üzere en son kredi aldığı yılın Aralık ayındaki Devlet İstatistik Enstitüsü Toptan Eşya Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.
Endeks uygulanmasına, kredi borçlarının geri ödenmesine ve taksitlendirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemeye, öğrencilerin borçlarından birinci fıkraya göre hesaplanan endeks artışından ilave edilen miktarın % 50 sine kadar indirim yapmaya Yönetim Kurulu yetkilidir.
İndirim uygulandıktan sonra öğrencilerin ödeyecekleri bakiye kredi borcu, öğrencinin normal öğrenim süresince Kurumun öğrenci adına üniversitesi hesaplarına ödediği miktarın 3 katını geçemez."

Buna göre borcunuzun tespiti hususunda her hangi bir endişeniz varsa KYK'ya müracaat etmeniz gerekir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber