İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Askerin kâğıdıyla tez yazmaya hapis

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Şubat 2009 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ceyda KARAARSLAN SABAH

TSK'nın A4 kâğıtlarını doktora tezinde kullanan ve emrindeki askerlere kızları için ders verdiren üstçavuşa, 1 yıl hapis istendi..

Askeri Yargıtay, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin A4 kâğıtlarını doktora tezi için kullandığı ve emrindeki askerlere kızları için ders verdirdiği gerekçesiyle, bir üstçavuşun 1 yıl hapis istemiyle yargılanmasına karar verdi. Erzurum Üniversitesi'nde doktora eğitimi yapan Manisa İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli üstçavuş Ö.K., tezini Maliye Kısım Amirliği'nde bulunan bilgisayarlarda hazırladı. TSK'ya ait olan lazer yazıcıdan tezinin çıktısını aldı. Ö.K. ayrıca, kısa dönem askerlik yapan emrindeki 6 eri de, araştırma ve yazım işlerinde çalıştırdı ve kızlarına ders verdirdi.

MAHKEME, KARARINDA DİRENDİ

Üstçavuş Ö.K., önce askeri mahkemede yargılandı ve "Memuriyet nüfuzunu kötüye kullanmaktan" mahkûm oldu. Ancak Askeri Yargıtay kararı bozdu. Mahkemenin kararında direnmesi üzerineyse, dosya bu kez Askeri Yargıtay Daireler Kurulu'na taşındı. Daireler Kurulu da, "Askeri eşyayı özel menfaati için kullanma" suçundan, üstçavuşun 1 yıl hapis istemiyle yargılanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber