Erdoğan: Sana cevap veririm ama...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mart 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün seçim meydanları doldu taştı. Erdoğan, Baykal'a, ?Sana çok iyi cevap veririm, ama, siyaseti bıraktıktan sonra? dedi. Deniz Baykal da ?Erdoğan medyadan istediği gibi yayıncılık yapmasını istiyor? yanıtını verdi

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN:

Siyaseti bırakınca iyi cevap veririm

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın, ?İktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bu uslup külhanbeyi, maganda üslubu? sözlerini yargıya taşıyacağını söyledi. Erdoğan, ?Biz adam gibi dururuz, adam. Sana çok iyi cevap veririm, ama, siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil? dedi. Erdoğan, medyaya, ?Şimdi istediklerini alamıyorlar? diye yüklendi.

25 bin kişiye seslendi

Kayseri'de 25 bin kişiye seslenen Erdoğan, Baykal'ın kendisiyle ilgili sözlerini gündeme getirdi. ?Baykal dün Sinop'ta şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış? diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Baykal, beni bu makama sen getirmedin, milletim getirdi. Fakat senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakıyorsun. Millet buradan görülür, televizyondan görünmez. Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil. Milletime haksızlık yapan bu davranış ve sözleri de hukuka götüreceğim. Bundan kuşkun olmasın.?

Erdoğan, şunları kaydetti:

?Yolsuzluğa izin vermedik. Hortumlarını kestik. Birileri feryada başladı. Çünkü, alışmışlardı. Onlara daime el pençe divan duranlar var. Şimdi istediklerini alamıyorlar. Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bunu bastırmak için eline dosya almış. Onun da gerçeği çıkacak ortaya. İspat gerekir, ispat. Git dosyayı adalete teslim et. Sen partinin kasasını yönetemiyorsun. Ülkeyi nasıl yöneteceksin? Bu iş öyle kolay değil.?

Mitingin ardından toplu açılış törenine katılan Erdoğan, 8 Mart'ta oynanacak Kayserispor-Fenerbahçe karşılaşmasıyla hizmete girecek olan Kadir Has Stadı'nı da gezdi. Erdoğan'ın gelişi öncesi skor tabelasına ?One minute? yazıldı.

Gaziantep'te de Baykal'a yüklendi

Erdoğan, Kayseri'nin ardından Gaziantep'e geçti. 25 bin kişiye seslenen Erdoğan, ?Baykal'ın şahsımla ilgili kullandığı ifadeleri ben onun için kullanmayacağım. O kullandığı ifadelerin çok daha daniskasını kullanmasını çok iyi bilirim. Ama bulunduğum makam buna müsaade etmez? dedi.

CHP GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL:

?Değişin'le ?Teslim olun' demek istiyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın medyaya yönelik açıklamalarını eleştirdi. Baykal, ?Bu Başbakan'ın, medyaya yönelik olarak ?değişime ayak uydurun' derken kastettiği ?teslim olun'dur. ?Benim uygun gördüğüm biçimde yayıncılık yapın'dır. Ülkenin ekonomisini, basınını, yargısını, üniversitelerini, sendikalarını esir almaya dönük bir büyük değişim projesi uygulanmaktadır? dedi.

Baykal, Sinop mitinginden dönerken Milliyet'in sorularını yanıtladı. Baykal, Erdoğan'ın geçen cuma Van'da yaptığı açıklamada, basını eleştirerek, ?Benim eleştirilerimi medyaya baskı diye yutturuyorlar. Tüm dünyaya duyuruyorum: Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır. Bu yandaş medya, AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, demokratik iktidarları hazmedemiyor? dediğinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

Rota kırılması

?Bunların tamamlamaya çalıştığı bir dönüşüm var. Bu, hiçbir şekilde Türkiye'yi demokratik, çoğulcu ve çağdaş dünya değerlerine yönelten bir değişim değil. Tam tersine bu değişim, Türkiye'yi medyası susturulmuş, hukuku siyasetin baskısı altına alınmış, yolsuzlukların şikâyet edilemediği, yargılanamadığı, ülkenin bütün kaynaklarının bir kişi hegemonyasına sokulduğu bir hedefe doğru değişikliktir.?

Erdoğan ve AKP'nin özgürlüklere, yargının siyasetçileri denetleyebilmesine tahammülleri nin olmadığını belirten Baykal, ?Bunlar Türkiye'yi Avrupa'dan Ortadoğu'ya taşıma peşinde. Bu Türkiye için tarihi bir rota kırılmasıdır. Bu rota kırılmasının önündeki engellerin önemli bir kısmı bertaraf edilmiştir. Şimdi, muhalefetin sesini kısma, medyayı etkisizleştirme projesini götürüyorlar. Bu Türkiye'yi rotasından çıkarmaya yönelik değişim projesidir. AKP'nin değişim projesidir? diye konuştu.

Baykal, dün Adıyaman'da 10 bin kişiye hitap etti. Baykal, kendisini meydanlara davet eden Erdoğan'a, ?Beni meydana çağırmıştın, işte geldim. Meydandayım, ne olacak? Sen de gel televizyonlara çıkalım, 70 milyon izlesin? diye seslendi. Miting alanında Âşık Mahzuni Şerif'in ?Adam olamadın gitti zevzek' türküsü çalındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber