Sürücü kurslarından sınav ücretlerine tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Dursun Önal, sürücü adaylarından alınan sınav ücreti ve harçların çok yüksek olduğunu savundu.

Önal, sürücü belgesi almak isteyenlerin kurslara ortalama 300 TL ödediğini, bunun dışında yazılı sınav için 40 TL, direksiyon sınavı için ise 28 TL sınav ücreti alındığını belirtti.

Bu rakamların her yıl arttığını bildiren Önal, şöyle devam etti:

?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, sürücü adaylarından yılda 40 milyar TL gelir elde edildiğini övünerek açıklıyor. Yılda 6 kez yapılan bu sınavlara yılda 350-400 bin kişi giriyor. Harç ve sınav ücreti, yani dolaylı vergi milleti canından bezdirdi, bunu kim durduracak. Bu sınav ve harç ücretlerinin yarı yarıya düşürülmesi gerekiyor. Oysa aynı kurum Seviye Belirleme Sınavı'ndan sadece 10 TL ücret alıyor. Ekonomik krizin ağır etkilerinin görüldüğü günümüzde bu verginin yüksek olması belki de iş bulma amacıyla sürücü belgesi almak için başvuranları biraz daha umutsuzluğa itiyor.?

Sürücü kurslarına başvuranların yaklaşık yüzde 45'inin sertifikalarını ilk hakkında alamadığını ifade eden Önal, birkaç kez sınava girmesi gereken kursiyerlerin bu maliyetin altında ezildiğini öne sürdü.

Önal, Milli Eğitim Bakanlığının sürücü adaylarından alınan sınav ve harç ücretlerinde yeniden düzenleme yapması, ücretlerin yüzde 50 düşürülmesi gerektiğini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber