Yenzede'ler zor durumda...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MURAT YALÇIN

MANİSA - Japon Yen'iyle borçlanarak mağdur olan çok sayıda yenzede Manisa'da örgütlenerek isyan bayrağını çekmeye hazırlanıyor.

Japon Yen'iyle borçlanarak konut alan çok sayıda vatandaş, dövizdeki aşırı artış nedeniyle zor günler yaşıyor. Manisa'da sayıları binin üzerinde oluğu tahmin edilen yenzedeler örgütlenmeye başladı. Her ay ödedikleri taksit oranı artan ve son birkaç ayda yüzde 80'lik artış nedeniyle ödeme sıkıntısı yaşayan yenzedeler dertlerini yetkililere anlatmaya çalışıyor.

Muhammet Sena isimli çalışan 7 ay önce 80 bin TL çekti. İlk taksitini 870 TL olarak öderken şuanda ödediği taksit miktarı 1500 TL'ye çıktı. Veysel Sağlam 5 ay önce 40 bin TL çekti, ilk taksitini 1250 TL olarak ödedi, son taksiti 2 bin TL oldu. Aygün Gürcan ise 8 ay önce 50 bin TL çekti, 490 TL öderken son ay bankaya 860 TL ödemek zorunda kaldı.

ENİŞELİ BEKLEYİŞ

Japon Yeni'nin sürekli arttığına dikkat çeken Veysel Sağlam isimli yenzede ?Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Her ay farklı meblağlarda taksit ödüyoruz. Bu artık hukuki bir problem haline geldi. Eylül'de başlayan yükseliş şuanda yüzde 80'ni geçmiş durumda. Böyle giderse insanlar hayatlarına son vermek zorunda kalacak.?dedi.

Manisa'daki yenzedeler yarın Manisa'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sorunlarını anlatacaklar. Vali Celaletin Güveç'ten de yardım isteyen Yen mağdurları soruna acilen çözüm bulunmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber