4 Mart 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile beraberindeki heyeti ve güven mektubunu sunacak Vietnam'ın Ankara Büyükelçisi Duong Huynh Lap'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- THY "Tekirdağ" uçağının İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada yaşanan kaza ile ilgili önrapor Hollanda'da açıklanacak.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak Yemen'e geçecek.

- Toptan, Yemen Temsilciler Meclisi Başkanı Yahya Ali Al-Raee ile görüşecek ve ek protokol imzalanacak.

- Köksal Toptan, Yemen Başbakanı Ali Muhammet Mujawar ile de bir araya gelecek.

- Yemen'de Türk okulunu ziyaret edecek olan Toptan, ardından eski Osmanlı Askeri Karargahı ile Türk Şehitliği'nin yapılacağı alanda incelemelerde bulunacak, Yemen Devlet Arşivleri Merkezini gezecek.

4- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir-Bergama'da toplu açılış törenine katılacak.

- Partisince Manisa'da düzenlenecek mitingde konuşacak olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Manisa Valiliğini ziyaret edecek, TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve açılış töreninde bulunacak.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince Yalova'da düzenlenen mitingde konuşacak.

6- ABD Başkanı Barack Obama'nın ekonomi ekibiyle görüşmelerde bulunmak üzere Washington'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in temasları izleniyor.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton ve Türk-İsveç İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle İstanbul'da öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Bakan Bağış, Fatih Üniversitesinde düzenlenen "Lizbon Antlaşması ve Türkiye'nin AB'ye katılım süreci" konulu panelde konuşacak.

- Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

8- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar Projesi"nin İstanbul'daki basın toplantısına katılacak.

9- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu makamında kabul edecek.

10- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, NATO Dışişleri Bakanları gayriresmi toplantısına katılmak üzere Brüksel'e gidecek.

11- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Brüksel'de düzenlenen "Avrupa'nın Enerji Koridoru Türkiye: Beklentiler ve Zorluklar" konulu panelde konuşacak.

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bartın ve Amasra ilçesinde ziyaret, incelemelerde bulunacak.

13- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ardahan'da valiliği ziyaret edecek, Ardahan ve Kars'ta, bakanlığına bağlı birimlerin çevre koordinasyon toplantılarına katılacak.

14- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Elazığ'da açılış törenlerine katılacak, kent merkezinde esnafı ziyaret edecek.

- Törenlere, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Abdulkadir Aksu ile Necati Çetinkaya da katılacak.

15- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu'nun seçim çalışmalarına destek verecek ve narenciye ihracatçıları ile yapılacak toplantıya katılacak.

16- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Balıkesir'de "Mehmet-Gülser Bolluk Anadolu Lisesi"nin açılışı ile "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferansa katılacak, Valilik, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret edecek.

17- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'daki Erzincan derneklerinin başkanları ile bir araya gelecek, Şişli ve Çekmeköy'de esnafı ziyaret edecek.

18- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi ülkelerin güney Lefkoşa'daki büyükelçileriyle yemekte bir araya gelerek, Kıbrıs görüşmelerinde Türk tarafının tutumu hakkında bilgi verecek.

19- Kamuda sigara yasağını ihlal iddiaları.

- Hastane ve yasağı takiple görevli belediyelerin de aralarında bulunduğu çeşitli kamu kuruluşlarının sigara yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle TAPDK'ya şikayet yağıyor.

- Sağlık Bakanlığı Tütün Kontrolü Ulusal Komitesi Üyesi Prof. Nazmi Bilir:

- "Alışveriş merkezine gidiyorsunuz, sigara yasak ama içiliyor, taksiye biniyorsunuz, yasak ama içiliyor. İhlaller yapıldığında karşılık görmeli."

20- TBMM Genel Kurulu toplanacak.

21- Siyasi Partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Yozgat ve Kırıkkale'de düzenlenen mitinglerde halka hitap edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'ta Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi Anonim Şirketini (TÜDEMSAŞ) ziyaret edecek.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ankara'da, Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısına katılacak.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Kastamonu ve Sinop'un bazı ilçelerinde seçim çalışmaları yapacak.

22- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesinde, "Küresel Kriz, Etkileri ve Para Politikası Uygulamaları" konulu konuşma yapacak.

23- Avea'nın 2008 yılı finansal sonuçları, Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan'ın katılımıyla İstanbul'da açıklanacak.

24- Antalya Valiliğince, Devlet Övünç Madalyası töreni yapılacak.

25- Futbolda Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında İstanbul'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fenerbahçe ile Sivasspor karşı karşıya gelecek.

26- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (H) Grubu'nda, Fenerbahçe Ülker, 5. maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

27- Voleybolda Bayanlar İndesit Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off 2. tur ilk maçında Ankara'da Türk Telekomspor ile Rusya'nın Dinamo Moskova takımı karşılaşacak.

28- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 19. hafta maçları 5 kentte oynanacak.

29- Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber