Öğrencilerin kağıt otobüsüne polis barikatı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2009 13:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Taksim'de bir grup üniversite öğrencisinin kartondan yapılma otobüsle gerçekleştirmek istedikleri eyleme polis engel oldu. Gitar, tulum, darbuka ve org çalarak kağıttan yapılan otobüsün içinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne(MSGSÜ) yürümek isteyen öğrenciler çevik kuvvet barıkatıyla durduruldu. Polis şeflerinin müdahale uyarılarıları üzerine öğrenciler otobüslerini katlayarak kaldırımda yürüdü. Yol boyunca üç kez önleri kesilen öğrenciler MSGSÜ'de basın açıklaması yaparak dağıldı.

Genç-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi ulaşımda öğrencilere yüzde 50 indirim yapılması isteğiyle Taksim'de toplandı. Geçtiğimiz hafta bir otobüsün içinde eylem yapan öğrenciler bugün de ilginç bir eyleme imza attı. İkişerli sıra olan ve ön kısımda "34 GNC % 50 " yan taraflarda ise "Krizdeyiz yarısını öderiz. Ulaşımda yüzde 50 indirim istiyoruz" yazılı pankartlarla kendilerini çevreleyen öğrenciler yürüyüşe geçti.

Öğrencilerin kağırttan otobüsünün önü çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Öğrenciler kanunsuz bir şey yapmadıklarını, ulaşım ücretlerine tiyatral bir şekilde dikkat çekmek istediklerini söyledi. Demokratik haklarını kullandıklarını dile getiren öğrencilerin tüm ısrarlarına rağmen polis şefleri eylemlerinin kanunsuz olduğunu öne sürdü. Öğrenciler ile polisler arasında pazarlıklar uzayınca öğrenciler gitar, org, darbuka ve tulum ile mini konser verdi. Polisin ısrarlı tutumu karşısında öğrenciler kağıttan otobüsü oluşturan pankartlarını indirerek yürüyüşe geçti.

Ancak bir süre sonra slogan atan öğrencilerin önü üniversiteye kadar iki kez polis tarafından kesildi. MSGSÜ'ne gelen öğrenciler burada bir basın açıklaması yaptı. Geçen hafta başlattıkları "Krizdeyiz yarısını öderiz" adlı kampanyalarının bu haftada devam ettiğini söylen Esra Öztürk, bu hafta otobüslerini kağıttan yaptıklarını kaydetti. Krizin öğrencileri vurmaya devam ettiğini belirten Öztürk, "Biz öğrenciler ulaşımda yüzde 50 indirim istiyoruz. Eylemlerinin kriz bitene kadar devam edecek. " dedi.

Tulum eşliğinde üniversite önünde halay çeken öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber