Vali Yaman'a YSK şoku

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mart 2009 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Valiliği İl Özel İdare binasının deposunda yapılan aramada, AKP'ye ait 5 pankartın bulunduğu kesinleşti. Bunun üzerine YSK, Tunceli Valisi Yaman'ı İçişleri Bakanlığı'na şikâyet etmeyi kararlaştırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Tunceli İl Özel İdare binasında yapılan aramada AKP'ye ait pankartların bulunması üzerine, Tunceli Valiliği hakıknda İçişleri Bakanlığı'na bildirimde bulunmayı kararlaştırdı.

YSK'nın, İçişleri Bakanlığı'ndan Tunceli Valisi Mustafa Yaman'ın seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararları uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın, idari ve disiplin yönünden değerlendirilmesini isteyeceği bildirildi. YSK böylece, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na da işlenen suçların adresi konusunda valiyi işaret etmiş oldu.

Pankartlar AKP'nin

Tunceli Valiliği İl Özel İdare binasının deposunda önceki gün yapılan aramada AKP'ye ait beş pankart bulunduğu kesinleşti. Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, depoda AKP'ye ait beş pankart bulunduğunu duyurdu.

YSK, dün yaptığı toplantıda, AKP'ye ait 5 pankartın bulunmasını değerlendirdi. Tunceli Başsavcılığı'ndan, bulunan pankartlara ilişkin tutanakları isteyen YSK'dan yapılan açıklamada, 29 Mart yerel seçiminde uygulanacak propaganda yasaklarının 30 Aralık 2008'de açıklandığını anımsattı. Açıklamada, Tunceli Valiliği'nin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu yürütücüsü vakıflar aracılığıyla seçmen vatandaşlara yasada belirtilen amacı aşar nitelikte beyaz eşya ve mobilya dağıtmasının ardından YSK'nın 7 Şubat'ta yeni bir karar aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, ?Bu kararımız sonrasında Tunceli'de yardımlara devam edildiği, ayrıca İl Özel İdaresi binasında cumhuriyet başsavcılığınca bir siyasi partiye ait pankartların bulunması üzerine de yeni bir soruşturma başlatıldığı anlaşılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu'na göre faaliyette bulunan vakfın başkanı olan Tunceli Valisi'nin YSK'nın seçimin düzenine ve dürüstlüğüne ilişkin kararlarını uygulamakta gösterdiği duyarsızlığın idari ve disiplin yönünden gereğinin takdir ve ifası isteği ile İçişleri Bakanlığı'na bildirilmesi kararlaştırılmıştır? denildi.

?Dağıtıma devam suçu'

YSK böylece Başbakan Erdoğan'ın Tunceli'ye gelişi nedeniyle hazırlandığı şeklinde savunulan pankartları, yoksulla-ra yapılan yardımlarla ilişkilendirmiş oldu. YSK, başsavcılığa yardımlarla ilgili suç duyurusunda bulunurken, sorumluların kim olduğu konusunda isim bildirmemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber