Ulusoy'un görevden alınma talimatını Erdoğan vermiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Mart 2009 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan Yayın Holding (DYH) Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bilgisi ve izniyle yaptığı telefon görüşmesi bazı internet sitelerinde yayımlanan Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, görevden alındı

Resmi Gazete'de dün yayımlanan atama kararına göre, Ulusoy, Lefkoşa Büyükelçiliği Maliye Müşavirliği'ne atandı. Ulusoy'un görevden alınacağı iddiaları önceki gün gündeme gelmiş, yıllık izne ayrılan Ulusoy, kendisine resmi bir bildirim olmadığını söylemişti. Jet hızıyla yayımlanan atama kararı ile bir yılı aşkın süredir yürüttüğü başkanlık görevinden alınan Ulusoy, makamındaki özel eşyalarını topladı.

Ne diyeyim?

Ulusoy, Milliyet'e ?Görev değişikliğini atama kararının yayımlanmasından sonra mı öğrendiniz?? sorusu üzerine ?Haberim vardı? dedi. Ulusoy, ABD'de ameliyat olan ve bugün Türkiye'ye dönmesi beklenen Unakıtan'la telefonda görüştüğünü de söyledi. Ulusoy, ?Kırgın mısınız?? sorusuna ise ?Şu anda bir şey söylemek istemiyorum. Ne diyeyim?? yanıtını verdi.

Ulusoy'un Lefkoşa Büyükelçiliği'nde Mali Müşaviri olarak göreve başlamak yerine, emekli olma seçeneğini de değerlendirdiği bildirildi. Ulusoy emekli olup olmayacağına, 10 günlük izin süresinde karar verecek.

Talimat Erdoğan'dan gelmiş

Başbakan Erdoğan, Kanal 24'te yaptığı açıklamada ise Gelir İdaresi Başkanı'nın görevden alınma talimatını müsteşara kendisinin verdiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber