Öğretmen atamalarında artık diploma istenmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mart 2009 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009/1 Sözleşmeli Öğretmenlik İçin Başvuru ve Görevlendirme Kılavuzunda yer alan açıklama şu şekilde

Saygıdeğer Öğretmen Adayı;

Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Uluslararası rekabette bilgi ve teknolojiden en iyi şekilde yararlananların ilk sıralarda yarıştığı bilinmektedir. Bu nedenle, gelişmiş teknolojinin en son yeniliklerini siz değerli öğretmenlerimizin hizmetine sunmaktan, iş ve işlemlerin yürütülmesindeki zaman ve kaynak israfının önlenmesine yönelik tedbirleri sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

2003 yılında başlattığımız projenin devamı olarak, 2005-2 atama döneminden itibaren öğretmenlerimizin atama ve yer değiştirme işlemlerini eğitim kurumları bazında yapmaya başladık. Bu amaçla, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği günümüzün gelişen şartları dikkate alınarak güncellenmekte ve yürürlüğe konulmaktadır. Başvuruların elektronik ortamda, alanlar bazında eğitim kurumları tercihinde bulunularak alınması, ilk atama biçiminde KPSS puanı, diğer atama biçimlerinde hizmet süresi üstünlüğü esas alınarak atama veya yer değiştirme isteklerinin norm kadro ölçütünde gerçekleştirilmiş olması hem il millî eğitim müdürlüklerimizin görev yerlerini belirlemede yaşadıkları sıkıntıları, hem de öğretmenlerimizin konuya ilişkin endişelerini gidermiş, şeffaf ve adilane bir uygulamayı başlatmış bulunuyoruz.

Sizlere verdiğimiz her türlü hizmet, bugünümüze ve geleceğimize yapılan en büyük yatırımdır. Bunun için de başvuru ve yer değiştirme işlemlerini sizler için daha da kolay hâle getirdik. Hem zamandan, hem de başvuru sürecinde gereken evrak yükünden sizleri kurtardık. Başvurularda; kimlik, KPSS puanını, adli sicil kaydına ilişkin bilgilerin ekrana yansıdığını görecek ve bu belgeleri toplamak için günlerce uğraşmak zorunda olmadan en kısa sürede başvurunuzu yapabileceksiniz.

Bu atama döneminden itibaren ilk defa İzmir Dokuz Eylül Üniversitesinden mezun olan öğretmen adaylarının mezuniyet bilgileri elektronik başvuru formuna otomatik olarak yansıtılacağından, bunlardan başvuru esnasında diploma ya da mezuniyet belgesi istenilmeyecektir. Elektronik ortamda bilgi paylaşımı kapsamında diğer üniversitelerle yapılan çalışmalarımız devam etmektedir. Adaylardan istenecek belge sayısını en aza indirmek ya da hiç belge istememek amacına yönelik çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir.

Ülkemizi belirli alanlarda temsil etmiş ve başarılı olmuş millî sporcuların ilgili mevzuatında belirtilen hükümler çerçevesinde sınavsız olarak Beden Eğitimi alanına kadrolu öğretmenliğe başvuru işlemleri de elektronik ortamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Bizim amacımız sizlere objektif ve kaliteli hizmet vermektir. Bu amaçla her yıl daha fazla öğretmen adayımızı istihdam etmek için çalışıyoruz. Kadrolu öğretmenlerle ihtiyacı karşılayamadığımız durumlarda sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımız 2006-2007 eğitim-öğretim yılı itibarıyla sistemimize girmiş ve
50.000 sözleşmeli öğretmenin istihdamına ulaşmış bulunmaktadır. Öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla bu sayının daha üst seviyelere çıkartılması hedeflerimiz arasındadır. Ayrıca, hâlen sözleşmeli öğretmen olarak fiilen görev yapanlardan zorunlu çalışma sürelerini tamamlayanların bir takvim çerçevesinde kadrolu öğretmenliğe geçirilme çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.

Bu kılavuz, sizlere öğretmenliğe ilk adım için yol gösterici olacaktır. Öğretmenliğe adım attığınız günden itibaren iş ve işlemlerle ilgili yol göstericilerin önemini daha da iyi anlayacaksınız.

Bundan böyle Millî Eğitim teşkilatının yorulmaz, kırılmaz, fedakâr ve idealist üyeleri olacağınızdan kuşkumuz yoktur. Bu düşünceyle geleceğin bilgi toplumunu ve çağdaş Türkiye'sini oluşturacak siz değerli genç ve dinamik beyinlerine ve bireylerine olan güvenimiz tamdır.

Geleceğin güvencesi eğitimle, eğitim ise sizlerle mümkün olacaktır. Türkiye'nin geleceği sizlerin vereceği eğitimle şekillenecektir. Öğretmenlik mesleğiniz yaşama biçiminiz olsun. Hepinize başarılar dilerim.

04 / 03 / 2009

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber