33/a'ya geçişi durduran yönetmeliğe protesto

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2009 08:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK'ün geçen yıl yürürlüğe giren yönetmeliğiyle iş güvencelerinin ortadan kaldırıldığını belirten 600 araştırma görevlisi, İstanbul Üniversitesi'ni terk etmeme eylemi başlattı

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) çalışan yaklaşık 600 araştırma görevlisi, YÖK'ün geçen yıl yürürlüğe giren yönetmeliğinin ?iş güvencelerini ortadan kaldırdığı? gerekçesiyle ?üniversiteyi terk etmeme? eylemi başlattı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Barkın Asal, kendilerini işsizlikle yüz yüze bırakan bu sürecin ortadan kaldırılmasını, 31 Temmuz 2008 öncesi uygulamaya geri dönülmesini istedi.

?Bizi mağdur etti'

İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerleşkesi'nde toplanan araştırma görevlileri, iş güvencelerini ortadan kaldırdığını öne sürdükleri 31 Temmuz 2008 tarihli YÖK'ün söz konusu yönetmeliğinin, uygulamada kendilerini mağdur ettiğini savundu.

Grup adına bir açıklama yapan İÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Barkın Asal, 2547 sayılı kanunun 50/D maddesine göre, lisansüstü eğitime bağlı olarak istihdam edildiklerini belirtti.

Asal, üniversiteye ilk atamalarının bir yıllığına yapıldığını belirterek, bu atamaların doktora eğitimi bitene kadar da birer yıllık süreler için tekrar ettiğini ifade etti.

Bazı arkadaşlarının ise aynı kanunun 33/A maddesine tabi olarak çalıştıklarını anlatan Asal, bu kişilerin ilk atamalarının üç yıllık süre için yapıldığını, üç yıl sonra birer yıllık süreler için de lisansüstü eğitime bağlı olmaksızın yenilendiğini vurguladı.

31 Temmuz 2008 tarihine kadar, 50/D maddesine göre çalıştırılan araştırma görevlilerinin doktoralarını bitirdikten sonra rektörlüklerin inisiyatifiyle 33/A kadrosuna geçirilebildiklerini anlatan Barkın Asal şöyle konuştu:

?Bazıları işsiz kaldı'

?31 Temmuz 2008'de yürürlüğe giren YÖK yönetmeliğinden sonra ise 33/A'ya geçişler durduruldu. Doktora eğitimini tamamlayan 50/D statüsündeki görevlilerin kadrolarının düşürüleceği ön görüldü. Bu kişiler için yeni bir kadro ihdas süreci başlatıldı. Dolayısıyla doktorasını tamamlayan 50/D statüsündeki araştırma görevlileri işsiz kaldı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber