Sağlık Bakanlığı'nın verimsiz personelin bildirilmesiyle ilgili yazısı geri çekildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, geçtiğimiz haftalarda mail ortamında hastanelere gönderilen, verimsiz personelin bildirilmesi ile ilgili yazının, maksadı aştığı gerekçesi ile 3 gün sonra geri çekildiğini açıkladı.


Sağlık Bakanlığı verim alınamayan doktoların isimlerini istedi


Sağlık Bakanlığı, ocak ayında, sağlık müdürlüklerine mail ortamında bir yazı göndererek, mazeretleri nedeniyle yeterince verim alınamayan sağlık çalışanlarının bildirilmesini istemişti. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç imzalı yazıda, "İliniz emrinde aktif olarak çalışan uzman tabiplerden yeterince verim alamadığınız (sağlık sorunları, ruhsal sorunlar, liyakatsizlik, yaşlılık v.s sebeplerle) personel bilgilerinin ekte gönderilen tabloya doldurularak ve açıklamalarını muntazam yapılarak mail yoluyla bildirilmesini rica ederim." ifadelerine yer verilmişti.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun, yazının maksadı aştığını vurgulayarak, 3 gün sonra geri çekildiğini belirtti.

Tosun, söz konusu yazının yerine, "Uzman hekim verimliliği ile ilgili mail ortamında gönderilen yazının, uygulamada farklı anlaşılmalara yol açtığı görülmüştür. Hedeflenen kurumsal verimlilik olup, bu konu ile ilgili veriler yeniden düzenlenip gönderilecektir. Bu konuda bilgi gönderilmemesini rica ederim." şeklinde ikinci bir yazının gönderildiğini aktardı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan da, "Çok az sayıda dağıtmıştık, geri topladık. Sahadan olumsuz yorumlanabileceğine dair uyarılar geldi, biz de makul bulduk. Yazının özünde değil, şeklinde, kelimelerin ifade tarzında bir eksiklik söz konusuydu." diye konuştu.

Şencan, "Verim alınamamaktan kasıt- kişi aktif çalışıyor, polikliniklerde hasta bakıyor ama verimsiz bakıyor- şeklinde değildi. " dedi.

Şencan, bazı sağlık personelinin doğum, askerlik, sağlık gibi çeşitli mazeretlerinden ötürü nöbetlere katılmadığını, bu durumda ise diğer çalışanlara çok yük bindiğini vurgulayarak, Bakanlığın bu konuda bir çalışma yaptığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber