TSK'dan 'bedelli askerlik' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay: Bedelli askerlik çalışması yok

Ankara - Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, "(bedelli askerlik çalışması) daha önce de açıkladık, böyle bir çalışma yok" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, son dönemlerde, güvenlik güçlerince icra edilen başarılı operasyonlar neticesinde, bölücü terör örgütü içerisinde liderlik mücadelesi ve iç çatışmaların arttığı ve birçok teröristin öldüğü bilgilerinin alındığını söyledi.

Tuğgeneral Gürak, "Ekim 2008'den bugüne kadar geçen dönemde, sadece Irak'ın kuzeyine icra edilen hava harekatı ve topçu atışları neticesinde, bölücü terör örgütünün, ölü ve yaralı olmak üzere yaklaşık 375'e yakın zayiat verdiği bilgileri çeşitli kaynaklardan teyit edilmiştir" dedi.

Nevruz kutlamaları çerçevesinde alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili soru üzerine, Tuğgeneral Gürak, bu konuda yasal mevzuatın belli ve güvenlik güçlerinin her türlü tedbiri almakta olduğuna işaret ederek, "Daha önce de ifade etmiştik, herkesten sağduyulu ve sorumluluk içinde hareket etmesini bekleriz" dedi.

İzmir İl Genel Meclisi'nin 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in ismi ile "12 Eylül" isminin İzmir'deki bazı okullardan kaldırılması girişimiyle ilgili soruya Tuğgeneral Gürak, "Günlük gelişmelerden etkilenen siyasi bir düşünce olarak görüyoruz" yanıtını verdi. Tuğgeneral Gürak, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in bu konuya ilişkin düşüncelerinin de basında yer aldığını hatırlattı.

Tuğgeneral Gürak, bir başka soru üzerine, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın Irak ziyaretinin, Irak Savunma Bakanı'nın daveti üzerine gerçekleştiğini bildirdi.

Irak Savunma Bakanı ile yapılan görüşmelerde, siyasi ilişkilere paralel olarak askeri ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla görüşmelerde bulunulduğunu ifade eden Tuğgeneral Gürak, Irak Savunma Bakanlığının yeniden yapılandırılması kapsamında eğitim ve lojistik konularda Türk Silahlı Kuvvetlerinin yakın desteğine ihtiyaçları olduğunu karşı tarafın dile getirdiğini belirtti.

Tuğgeneral Gürak, "Özellikle bölücü terör örgütü ile mücadele kapsamında Irak makamları gerekli hassasiyeti göstereceklerini bir kez daha beyan etmişlerdir" dedi.


"Bedelli askerlik" başka bahara kaldı

Tuğgeneral Gürak günlerdir tartışma konusu olan "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok"

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Ekim 2008'den bugüne kadar geçen dönemde, sadece Irak'ın kuzeyine icra edilen hava harekatı ve topçu atışları sonucu bölücü terör örgütünün ölü ve yaralı olmak üzere 375'e yakın zayiat verdiği bilgilerinin ceşitli kaynaklardan teyit edildiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak günlerdir tartışma konusu olan "Bedelli askerlik çıkacak mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber