Kayseri Belediye Başkanı'ndan iddialara cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu'nun, Kayseri Kadir Has Stadyumu ihalesinde kamunun 20 milyon 298 bin 266 lira zarar ettiği iddialarını, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ yanıtladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek iddialara yanıt veren Altuntuğ, Kulkuloğlu'nun, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, stadyumun yapım ihalesine 8 firmanın katıldığını, ancak en yüksek teklifi veren değil, 4. sıradaki Boz-Paşalı İnşaat Ortak Girişiminin teklifinin kabul edildiğini ileri sürdüğünü belirtti.

Kulkuloğlu'nun soru önergesinde yer alan iddiaların tamamen yanlış olduğunu vurgulayan Altuntuğ, şunları kaydetti: ?İhale, iddia edildiği gibi, teklif sırasında 4'üncü olan bir firma değil, 8'inci sıradaki bir firmaya verilmiştir. İhaleyi alan firma, işe başladıktan bir süre sonra kendi iç sorunları nedeniyle işi yarım bırakmıştır. Yaptığı işin bedeli olarak da 43 milyon lira ödeme yapıldı. Yapılan işler ve onların bedelleri düşülerek ikinci ihaleye çıkıldı. Bu nedenle kamu zararı söz konusu değildir. Ayrıca hafta sonu yapılacak çok önemli bir maç öncesinde Kulkuloğlu'nun bu iddiaları çok manidar.?

Bu arada, Kayseri'nin toplu taşım sorununu çözecek olan raylı sistem yapımıyla ilgili de çeşitli iddiaların gündeme getirildiğini belirten Altuntuğ, raylı sistem çalıştığında, kendi borcunu kendisinin ödeyeceğini, bu nedenle belediye kasasından ayrıca bir para çıkmayacağını kaydetti.

Yerel seçim tarihinin yaklaştığı günlerde değişik iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Altuntuğ, ?Bunlar çok çirkin iddialar, ama bunlar oluyor. Bu iddialar gündeme geldikçe bizler de bu tür toplantılar yaparak iddiaları yanıtlayacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber