İstanbul 2010'da yeni dönem

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, boşalan yürütme kurulu üyelikleri ile ilgili çalışmaların bugünden itibaren başlatıldığını bildirdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan açıklamada, Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ile yürütme kurulu üyeleri Gürhan Ertür, İskender Pala ve Metin Sözen'in, kendi istekleriyle görevlerinden ayrıldıkları anımsatıldı.

?İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinin en başından bugüne projeye çok önemli katkıları bulunan isimlere çok teşekkür ediyor, kendilerinin bundan sonraki dönemde de değerli fikir ve önerileriyle yanımızda olacaklarına inanıyoruz? denilen açıklamada, halihazırda Danışma Kurulu üyelikleri devam eden Çolakoğlu, Sözen, Ertür ve Pala'nın, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti sürecinin başarılı geçmesi için her türlü desteği vereceklerinden kuşku duyulmadığı ifade edildi.

Boşalan Yürütme Kurulu üyelikleri ile ilgili çalışmaların bugünden itibaren başlatıldığı bildirilen açıklamada, Yürütme Kurulunun yeni üyelerinin, Danışma Kurulunun sivil toplum temsilcileri ve diğer üyeleri arasından, Danışma Kurulu tarafından yapılacak seçimle en kısa sürede belirleneceği bildirildi.

Açıklamada, Yürütme Kurulu Başkanı'nın ise 9 kişiden oluşacak yeni Yürütme Kurulu üyeleri arasından Koordinasyon Kurulunca belirleneceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, 2 Kasım 2007 tarihli ve 5706 sayılı Kanun'la kurulan İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansının, güçlü mevzuat altyapısı, İstanbul'a yakışır doğru projeleri üretmek için uzman isimlerin yönlendiriciliğinde çalışan yaklaşık 100 kişilik güçlü ekibiyle, İstanbul'un tarihi ve kültürel değerlerini geleceğe taşıma ve kentin kültür sanat altyapısını geliştirme hedefiyle yoğun tempolu çalışma düzenini sürdürdüğü ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber