Çağlayan: Bütçenin biraz gevşetilmesi lazım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2009 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bütçenin biraz gevşetilmesi gerektiğini belirterek, ''Yani biz şu anda (aman enflasyon), (aman bütçe açıkları) diyecek durumda değiliz. Mutlak suretle bütçemizi biraz gevşetmek zorundayız'' dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti'nin Yenimahalle Belediye Başkan adayı ve şu anki Belediye Başkanı Ahmet Duyar'la birlikte İvedik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, 15 Mart'tan itibaren esnaf ve sanatkarın TESKOMB aracılığıyla Halkbank'tan kullanacağı kredilerin faizlerini yüzde 10'a indireceklerinin müjdesini verdi. Dünyada ağır bir ekonomik kriz yaşanırken Türkiye'nin mali imkanları ve bütçe disiplini bulunduğunu ayrıca bankacılık sisteminin de şu anda dört dörtlük olduğuna ifade eden Çağlayan, ancak bütçenin biraz gevşetilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Çağlayan, şöyle dedi: ''Yani biz şu anda (aman enflasyon), (aman bütçe açıkları) diyecek durumda değiliz. Mutlak surette bütçemizi biraz gevşetmek zorundayız. Amerika'nın matbaası var dolar basıyor. Avrupa'nın matbaası var avro basıyor. E biz ne yapacağız? Bizim de böyle bir ortamda iç ticaretimizi geliştirmemiz ve buna uygun bazı düzenlemeleri yapmamız için piyasasının gelişmesi, insanların para harcamasını temin için mutlak surette, evet arkadaşlar bütçe açığı vermemiz

gerekiyorsa biz de sonuna kadar bu bütçe açığını vereceğiz. Başka yolumuz yok. Çünkü biz dolar da basamayız. Avroda basamayız. Bu çerçevede bununla ilgili

çalışmalarımız olduğunu bilin. İnşallah nisan ayında bir takım çalışmalar yapacağız. KOSGEB'den kullandıracakları kredinin bu sene en az 3 milyar lira olacağını belirten Çağlayan, ''Şunu net ifade edeyim Marketler Yasası bu yıl kesinlikle çıkacaktır'' dedi. Çağlayan, yasanının esnaf ve sanatkarın beklentilerini karşılayacak şekilde çıkacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber