Sarıgül: Ankara'daki zalime sesleniyorum; Atatürk'ten elini çek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mart 2009 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GELİBOLU (Çanakkale),

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi'nde partisinin aday tanıtımına katılan Şişli'nin DSP'li Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ?Buradan Ankara'daki bir zalime sesleniyorum. Atatürk'ten elini çek? diyerek, isim vermeden CHP lideri Deniz Baykal'a bir göndermede bulundu.

İstanbul Şişli Belediye Başkanı ve DSP Adayı Mustafa Sarıgül, bugün öğle saatlerinde helikopterle Gelibolu'ya gelerek, partisinin aday tanıtımına katıldı. İskele Meydanı'nda gerçekleşen tanıtımda Gelibolulular'ın yoğun ilgisiyle karşılanan Sarıgül, DSP Gelibolu Belediye Başkan Adayı Necati Çelik için destek istedi. Halka hitap eden Sarıgül, siyasette İsmet İnönü'nün devlet, Bülent Ecevit'in dürüstlük, Turgut Özal'ın pratik çözümlerini örnek aldığını söyledi. Sarıgül, şunları söyledi:

?Türkiye'nin geleceği başkalarının söylediği gibi lafla korunmaz, icraatla korunur. Cumhuriyeti koruyalım diyor Ankara'daki bir vatandaş. 40 yıldır orada oturuyor. Ağzına bir laf almış. Atatürk aşağı, Atatürk yukarı. Sevgili başkan adayı, Atatürk'ü sakın ha sakın siyaset malzemesi yapmanı arzu etmiyorum. Çünkü biz Çanakkale'de, Sakarya'da ve Kocatepe'de mücadele verirken, Atatürk'ün yanında her siyasi partiye mensup yurttaşımız vardı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk herkesin Atatürk'üdür. Buradan Ankara'daki bir zalime sesleniyorum. Atatürk'ten elini çek.?

Kalabalık grup sık sık ?Halkçı Sarıgül' sloganlarıyla Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün konuşmasını kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber