Müfettiş, dayakçı müdürün meslekten ihracını istedi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mart 2009 12:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İZMİR'de geçen 16 Şubat'ta odasına gelen kadın beden eğitimi öğretmeni F.B.'yi dövdüğü iddiasıyla hakkında idari ve adli soruşturma açılan Buca Anadolu Lisesi'nin vekil müdürü E.A. için Milli Eğitim Müfettişleri ?ağır' ceza istedi. İzmir'deki idari soruşturmayı tamamlayan müfettişler dosyayı, ?Meslekten ihraç edilmesi' teklifiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdi. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyfeddin Yılmaz, ?Meslekten men önerisi var, ancak bunu bakanlık değerlendirecek. Sonuçlanması 5-6 ayı bulur? dedi.

İddiaya göre okulun 19 yıllık beden eğitimi öğretmeni, bir çocuk annesi 45 yaşındaki F.B., öğrencilerden toplanan paraların hesabını konuşmak üzere vekil okul müdürü E.A.'nın odasına gitti. Makam odasında ikili arasında yaşanan sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Okulda bir yıldır vekillik yapan E.A., F.B'ye yumruk ve tekmeyle saldırıp dövdü. Aldığı darbeler sonrası gözleri moraran, yüzünde darbeler oluşan F.B., diğer meslektaşlarının araya girmesiyle kurtuldu.

Neye uğradığını şaşıran, arkadaşları tarafından götürüldüğü hastanede tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edilen F.B., Buca Merkez Karakolu'na gidip şikayetçi oldu. Şikayet üzerine E.A gözaltına alındı. E.A ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılırken, hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. E.A. olayın ardından kadrosunun bulunduğu Karşıyaka Havva Özişbakan Lisesi'ne iade edilirken, bir hafta sonra da açığa alındı.

Öğretmenler, sendikalar, kadın dernekleri, Buca Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği şiddet olayını eylemlerle kınarken, beden eğitimi öğretmeni F.B'ye de sahip çıktı. Buca Anadolu Lisesi Mezunlar derneği olayın peşini bırakmayıp, F.B'ye her türlü moral ve hukuki desteği verirken, E.A hakkında açılan soruşturmanın İzmir dosyası tamamlandı. Müfettişler, E.A hakkında 657 sayılı Devlet Memuru Yasası'nın 125'inci maddesindeki darp fiilinin karşılığı olan ?meslekten men cezası'nı istedi. Dosyanın Ankara'ya gönderildiğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Seyfeddin Yılmaz, ?dosyada meslekten men cezası önerisi var. Ancak Bakanlık yine kişinin savunmasını alacak, değerlendirecek. Ondan sonra ceza belli olacak. Bunun da sonuçlanması 5-6 ayı bulur? dedi.

Öte yandan dosyanını MEB'de Yüksek Disiplin Kurulu'nca görülüşüp değerlendirileceği belirtildi. E.A'dan istenecek savunmanın ardından Yüksek Disiplin Kurulu'nun değerlendirme yapacağı, bu soruşturma sonucunda müfettişlerin istediği meslekten men cezasını kabul edebileceği gibi reddebileceği kaydedildi. Yüksek Disiplin Kurulu'nun öneriyi reddi halinde kademe ilerlemesinin durdurulması, maaş kesim, kınama, uyarı cezaları verilebileceği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber