Selçuk Üniversitesi'nde kavga

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2009 18:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya Ülkü Ocakları Başkanı İslam Alim, Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilen iki grup arasında Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde çıkan kavgayla ilgili "Ülkücü Türk gençliğinin hiç kimse tarafından kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz, kimsenin maşası olmayacağız" dedi.

Alim, Konya Ülkü Ocakları binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkücü gençlerin bir grup tarafından pusuya düşürülerek saldırıya uğradığını öne sürdü.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde böyle bir olayın meydana gelmesinin profesyonel bir provokasyon olduğunu ileri süren Alim, "Biz Konya Ülkü Ocakları olarak gençlerimizden, provokasyonlara uymamalarını, tahriklere kapılmamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Bu tür olaylara izin vermeyeceklerini ifade eden Alim, şunları kaydetti:

"Ülkücü Türk gençliğinin hiç kimse tarafından kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimsenin maşası olmayacağız. Buradan kendini Türk hisseden herkese ve özellikle Konya halkı ve üniversite öğrencilerimize sesleniyorum. Biz bu vatanda varlığımızı sürdürdüğümüz sürece ve Türk milleti, milli ve manevi hassasiyetlerini yaşattığı sürece, vatanımızda bölücü hainlerin yuvalanmasına izin vermeyeceğiz. Yüce Türk adaletine güveniyoruz."

Selçuk Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtilen iki grup arasında dün Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıkmış, iki grubun Konya Numune Hastanesinde karşılaşması sonucu yeniden başlayan kavgada polis biber gazı kullanmıştı.

Kavgayla ilgili 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber