Hocaya ?Öğrencisinin tezini aşırdı' iddiası

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Mart 2009 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, intihal soruşturmasıyla sarsıldı.Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pınar Tınaz ile ilgili, 2005'te doçent olduğu dönemde yüksek lisans tez danışmanlığı yaptığı öğrencisi Bilge Ufuk Tan'ın tez çalışmasından intihal yaptığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Prof. Tınaz'ın, Tan tarafından hazırlanan 'İşyerinde Rekabetin Neden Olduğu Psikolojik Baskılar ve İşyerinden Uzaklaştırma (Mobbing)' konulu tezinden izinsiz ve kaynak belirtmeden yararlandığı öne sürüldü. Tınaz'ın öğrencisinin tezinden birçok bölümü Mart 2006'da basılan 'İşyerinde Psikolojik Taciz (Mobbing)' adlı kitabında kullandığı ifade edildi.

SORUŞTURMA VAR

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz, intihal iddiasıyla ilgili bir inceleme komisyonu oluşturulduğunu açıkladı. Marmara Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Levent Çinko da, fakülte dekanlığı tarafından bir soruşturma yürütüldüğünü doğruladı.

?Bir şey bilmiyorum'

Aynı zamanda Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı da olan Prof. Pınar Tınaz ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini söyledi. Tınaz, inceleme ve soruşturma konusunda hiçbir şey bilmediğini savundu.

Serhat ALİGİL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber