'Bir damla kan TRT Şeş'ten dolayı akmıyorsa biz bahtiyar oluruz'

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Mart 2009 08:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevruz'da Türk dünyası için yeni bir kanal müjdesi veren TRT Genel Müdürü Şahin, ?TRT Şeş konuştu, keleş sustu' deniyor. Bir damla kan bu sebeple akmıyorsa biz bahtiyar oluruz' dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, star'a TRT'deki yeni açılımları anlatırken, son dönemde tartışma konusu olan Tuncay Güney'in TRT'ye çıkarılmasından, Hadise'nin dans ve kıyafetine kadar pek çok konuyu değerlendirdi. Şahin'in yaptığı açıklamanın çarpıcı satır başları:

TRT ŞEŞ'TE YENİLİKLER GELİYOR: TRT-Şeş'in kaliteli yayını sonrasında ?Şeş konuştu, Keleş sustu' yorumları yapılıyor. Önümüzdeki dönemde TRT-Şeş'te yeniliklere imza atacağız. Şeş Kırmançi lehçesinde yayın yapıyor, Zazaca haberler ve filmler yayınlıyor. Hakkari'de kullanılan, Diyarbakır'da kullanılan dil farklılıklar arz ediyor. Bunları biz de tek bir Kırmançi değil, farklılığı yansıtmak istiyoruz. Her bölgeden farklı programlar yapacağız.

BAHTİYAR OLURUZ: Başbakan'ın sözleri bizi yüreklendiriyor, sevindiriyor. Genelkurmay'dan olumlu açıklamalar var. Muhalefetin zaman zaman yönelen eleştirileri her geçen gün zayıf1adı. Rahatsız olanlar var, bir tek onların sesi yüksek çıkıyor. O bölgede ciddi araştırma, inceleme yapılıyor. ?TRT Şeş konuştu, keleş sustu' deniyor. Bir damla kan bu sebeple akmıyorsa kendimizi bahtiyar sayarız.

DEMİRDEN KORKSAYDIK: Cesur adımlar atmaya devam edeceğiz. Çalışanlarımıza ve programlara yönelik tehditler var. Bana doğrudan olmadı. Ama bunlardan yılmayız. Demirden korkan trene binmez.

NEVRUZ'DA YENİ HEDİYE: Nevruz'da tüm Orta Asya cumhuriyetlerine hediye niteliğinde TRT-Türk adıyla bir kanal daha açacağız. İzleyenlerin ortak bir dil üzerinden anlaşmalarını sağlamak, ortak iletişim dili oluşturmak için 24 saat Azerice, Türkçe, Kırgızca, Türkmence ve Özbekçe yayın yapacağız.

TRT NEWS GELİYOR: Nisan ayı sonunda İngiliz BBC, ABD'li CNN ayarında uluslararası bir haber kanalı yayına başlayacak. 24 saat kuru haber değil, gazete başlıklarının okunacağı, tartışmaların olacağı bir kanal olacak.

DÖNÜM NOKTASI: Tuncay Güney'in canlı yayına çıkması TRT için bir dönüm noktası oldu. TRT habercilikte suç olmamak kaydıyla her yöntemi deneyecek. Tuncay Güney olayından dolayı spiker ve moderatör arkadaşlarımız dersler çıkaracak. Daha dikkatli olmak kaydıyla haberciliğin alasını ortaya koyacaklar.

KIYAFETİNE KARIŞMAYIZ: Eurovision'da Hadise'nin ?Düm Tek Tek'iyle birinci olmayı arzuluyoruz. Hadise çok güzel bir çıkış yaptı. TRT tarihinde de bir Eurovisiyon yarışması bu kadar ilgi görmedi. Protokol imzalandı. Kılık kıyafetine karışmayacağız. NEVİN BİLGİN

Mevlid Kandili coşkusu

PEYGAMBER Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyayı şereflendirdiği gece Müslümanlar camilere akın etti. Hatimler ve mevlitler okundu, genç-yaşlı, kadın erkek tüm müslümanlar birlikte dua etti. TRT Şeş de Mevlid Kandili'nde yeni bir açılıma imza attı. Diyarbakır Ulucami'de Diyanet görevlilerince okunan Kürtçe Mevlid, TRT Şeş'te banttan yayınlandı. Vatandaşlar Kürtçe okunan mevlitten önce Diyarbakır Yenişehir İlçe Müftüsü Alettin Bozkurt'un Kürtçe olarak yaptığı vaazı dinledi. Vaazında birlik ve kardeşlik vurgusu yapan Bozkurt, Hz. Muhammed (s.a.v) döneminden örnekler vererek dinimizde ırkçılığın yeri olmadığını anlattı. Mevlidi Kürtçe dinleyen vatandaşlar memnun kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber