Mersinli çiftçiye Erdoğan gözaltısı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Mart 2009 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Şubat 2006'daki Mersin gezisinde ?Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?? diye bağırınca, Başbakan'dan ?Ananı da al git? karşılığını alan çiftçi 47 yaşındaki Mustafa Kemal Öncel, dünkü AKP mitingi öncesi gözaltına alındı.

Erdoğan'ın dün Mersin'e gelişi öncesinde, Öncel'in Mezitli İlçesi'nde bulunan evi gece polis gözetiminde tutuldu. Bir polis ekibi, sabah saatlerinde de Öncel'i gözaltına aldı. Öncel'in, Başbakan'ın mitingi ve genel programı sırasında eylem yapması olasılığına karşı önlem olarak gözaltına alındığı tahmin edilirken, daha önce de bu uygulama yapılmıştı. Öncel daha önce gözaltına alındığında, ?Gözaltı değil, ifadesi alınmak üzere' açıklaması yapılmıştı.

Erdoğan gitti, bırakıldı

Öncel, Erdoğan'ın Mersin'den ayrılmasından yarım saat sonra, saat 16.30'da serbest bırakıldı. Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Öncel'in ?tedbir amaçlı olarak misafir edildiğini', bunu Öncel'in de istediğini söyledi.

Öncel evine giderken, ?Sabah olduğunda anneme gitmek durumundaydım. Dolmuşa bindim. Mezitli girişinde beni gözaltına aldılar. Gözaltına alınmamım hukuka uygun olduğunu kimse iddia edemez. Ben ne yaptım da potansiyel bir suçlu gibi muamele görüyorum veya ben kimim?? dedi.

Mersinli çiftçi M. Kemal Öncel, Başbakan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat ederken, dördü Başbakan, biri AKP eski Mersin Milletvekili Mustafa Eyceoğlu, üçü hâkim ve savcılara hakaret, biri Ankara Cumhuriyet Savcısı Haluk Aldoğan'n açtığı manevi tazminat olmak üzere dokuz davanın üçünden toplam üç yıl dokuz ay hapis cezası aldı, diğer altı dava ise sürüyor.

Öncel Erdoğan'la yaşadığı diyalogdan sonra baskı gördüğünü ve AKP teşkilatlarınca kaçırıldığını iddia ederek, dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Mersin Milletvekili Mustafa Eyceoğlu, Ömer İnan, AKP Mersin İl, İlçe ve Kuyluk Belde Başkanı ile Başbakan'ın iki koruması hakkında savcılığa şikâyette bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber