Gıda paketlerine süt, fındık ve patates de eklenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2009 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çocukların gelişimi, yaşlıların kalsiyum ihtiyacının giderilmesi ve üreticinin desteklenmesi açısından gıda paketlerine süt, fındık ve patates eklenmesi için genelge yayımladı.

Yazıcı'nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile 81 ilin valisine gönderdiği genelgede sosyal yardımların önemine değinildi.

Genelgede, "Kimsesiz, özürlü, yaşlı, yetim, çalışma gücü bulunmayan, geçimini sağlayamayan vatandaşların özellikle gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasının yaşamsal öneminin bulunduğu" belirtilerek, "Bu ihtiyaçlarını karşılamaktan yoksun vatandaşların desteklenmesinin de devletin öncelikli sorumluluklarından biri olduğu" vurgulandı.

Yazıcı, genelgede, şunları kaydetti:

"Gerek aylık ve gerekse üçer aylık periyodik ödemeler kapsamında, SYDV tarafından yapılan ayni gıda yardımlarında vatandaşlarımızın, çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine imkan sağlayacak gıda ürünlerine de yer verilmelidir.

Özellikle çocukların gelişimi, yaşlıların kalsiyum ihtiyacının giderilmesi ve üreticinin desteklenmesi bakımından gıda paketlerinde en az 1 litre süt, 250 gram fındık ve 10 kilogram patates bulundurulması yönünde ilinizdeki tüm SYDV'lerin bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi hususunda gereğini rica ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber