TRT, 'Biraz Okullu Olduk' programı hazırlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2009 22:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Radyo Televizyonu(TRT) okul öncesi eğitimin önemini anlatan yeni bir programla izleyicilerinin karşısına çıkıyor.

5 bölümden oluşacak ve her bölümü 25 dakika sürecek olan "Biraz Okullu Olduk" yeni programının yapımcısı ve yönetmeni Gül Özaydın.

Programın ön çekimleri için Hatay'a da kameralarını çeviren "Biraz Okullu Olduk" ekibi, 3 ile 6 yaş arasındaki çocuklarla yapılan röportajlar ve etkinliklerin mayıs ayında ekrana taşınması bekleniyor.

Geçtiğimiz ocak ayında çekimlerine başlanan "Biraz Okullu Olduk" programında ilginç etkinleri bulunan anaokulları tercih ediliyor. Hatay'daki Saraykent 125. Yıl Anaokulu'nda yaklaşık 1 saat çekim yapan ekip, çocukların tarımla ilgili yaptıkları faaliyetleri görüntüledi.

Okul öncesi her yemeği yemeyen çocukların anaokuluna başladıklarında yemek tercihi ve sorunu yaşamadıklarını fark eden program yapımcısı, çocukların sosyalleşmesi, temizlik alışkanlıkları, paylaşma duygusu gibi önemli gelişmeleri ekrana taşımanın heyecanını yaşıyor. Bugüne kadar İstanbul, Afyonkarahisar, Antalya, İzmir de çekimler yapan program yapımcısı Gül Özaydın, 2 kameramanıyla yürüttüğü çalışmaların eğitim içerikli olması dolayısıyla büyük özen gösteriyor.

Yapımcı ve yönetmen, çekimler esnasında daha çok çocukların okul öncesi eğitime başlamadaki dönemleriyle okullu olmaları arasındaki farkı yakalayıp izleyiciye aktarıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber