Kocaeli'nde, zabıta ve itfaiyeci olmak için yapılan başvuru sayısı 8 bini buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2009 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 200 itfaiye ve 50 zabıta memuru için açtığı kadroya yapılan başvuru sayısı 8 bini buldu.

Hafta başından beri müracaatların yaşandığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Personel Müdürlüğü'nde yoğunluğun azalmasına rağmen yetkililer, başvuru sayısında Cuma'ya kadar herhangi bir azalma beklemediklerini belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Personel Şefi Bayram Bayram, 3 gün içerisinde boş kadrolara yapılan başvuru sayısının 8 bini bulduğunu söyledi. Bayram, "Başvuruların başladığı birinci günde toplam 4 bin, ikinci günde 3 bin şu anda ise yaklaşık bin kişi başvurdu. Bunun dışında yaşı küçük olduğu için başvrusu kabul edilmeyen bine yakın kişi bulunuyor" dedi.

Başvurularda şehir dışından gelenlere öncelik verdiklerini ve bu sayede bu kişilerin bir an önce işlerinin halledilerek memleketlerine gönderdiklerini söyleyen Bayram, halkı mağdur etmemeye çalıştıklarını ifade etti.

Bu arada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki personelin bazıları Personel Müdürlüğü'ne kaydırıldı. Başvuruların yapıldığı saatler içerisinde belediye görevlileri başvuru yapanlara çay ve poğaça dağıtırken, Personel Müdürlüğü önü seyyar satıcıların ekmek kapısı oldu. 13 Mart 2009 Cuma gününe kadar devam edecek başvurularda, adayların KPSS sınavından en az 50 puan alması gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber