Sınırsız tarife sorunu 45 günde çözülür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Terzioğlu (sağda) ve Öztürkler aboneye sınırsız görüşme imkanı sunan tarifeleri birer kamu hizmeti olarak gördüklerini belirterek, diğer operatörler ile yaşanılan sorunların çözüleceğini söyledi.

Avea ve Turkcell arasında yaşanan 'Her Yöne Sınırsız Kampanyası' tartışmasında sular durulmuyor. Bu kez de Turkcell, kendisini mahkemeye veren Avea'ya ihtarname çekti.

Turkcell şebeke operasyonlarından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, kendilerini 'port vermemekle' suçlayan Avea'nın talebini 45 gün içinde karşılayabileceklerini aktardı. Avea, kısa bir süre önce 55 TL karşılığında her yöne sınırsız görüşme imkânı sunan bir tarife başlatmıştı. Ancak yoğun ilgi üzerine hatlar kilitlenince Avea, sorunun Turkcell'in kendilerine port açmamasından kaynaklandığını öne sürmüştü.

Dün bir basın toplantısı düzenleyen İlter Terzioğlu, sınırsız tarifelerin birer kamu hizmeti olduğunu belirterek, ara bağlantı hizmeti (port) açmak için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Şu an mevcut portları verebildiklerini ve yeni bir port açmak için ise yurtdışından kart siparişi yaptıklarını kaydeden Terzioğlu, bu sürecin 45 gün içinde tamamlanacağını anlattı. 15. yılını kutlayan Turkcell'in altyapı çalışmalarının paylaşıldığı toplantıda konuşan Terzioğlu, sözleşme gereği şirketlerin port isteklerini üç ay önceden birbirlerine bildirmeleri gerektiğini, ancak Avea'nın bir hafta içinde port talebinde bulunduğunu bildirdi. Terzioğlu'nun verdiği bilgiye göre Avea, 43 port istedi ve aynı gün içinde 29 tanesi konuşmaya açıldı. 25 Şubat'ta ise bu kez 215 talep daha geldi, yine kısa sürede 18'i açıldı. Turkcell'in 4 Mart'ta kendi içinde başlattığı sınırsız tarife üzerine bu kez istenen 79 porttan 4'ü verilebildi.

Ara bağlantı hizmeti vermenin ne avantajlı ne de dezavantajlı olduğunu vurgulayan Terzioğlu, boşalan portları Avea'ya vermeye devam edeceklerini dile getirdi. "Bu bir kamu hizmetidir. Sipariş verdik ve kartlar geldikçe port sayısını 215'e çıkaracağız. Sanıyorum Avea'da yanlış yönlendirme ve panik sebebiyle böyle bir sıkıntı yaşandı." diyen Turkcell yöneticisi, boş port olduğunda trafik sağlamanın yarım gün içinde gerçekleştirildiğini belirtti. Terzioğlu, "Malzeme geldiğinde iş uzun sürmeyecek. Avea'ya durumu anlatmaya çalışıyoruz. Biz de kendilerine ihtarname çektik. Yanlış yolda olduklarını düşünüyoruz." diye konuştu. Avea'nın şebekelerindeki sıkıntının işbirliği içinde çözüleceğini belirten Turkcell kurumsal ilişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise kimsenin mağdur olmasını istemediklerini kaydetti.

3N tüm Türkiye'de aynı anda başlatılacak

Şirketin cepten görüntülü iletişime imkân veren 3N yatırımları hakkında da bilgi veren İlter Terzioğlu, altyapıyı Ericsson ve Huawei ile birlikte kuracaklarını söyledi. Terzioğlu, sistemi ilk günden 81 ilde aynı anda başlatacaklarını aktardı. Lisans sözleşmesinin imzalanmasından önce devlete yaklaşık 1 milyar TL kaynak aktaracakları bilgisini veren Terzioğlu, usul ve esaslarla ilgili çalışmaların Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) nezdinde devam ettiğini hatırlattı. Terzioğlu, Turkcell'in 5 yılı aşkın süredir bu konuda yatırım yaptığını, baz istasyonlarının hemen hepsinde Edge desteği bulunduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber