Araç muayenesine gidecekler dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Araç muayenesinde randevulu sistem 15 Martta başlıyor

Ankara - Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, araç muayene istasyonlarındaki sıra bekleme sorununu tamamen sona erdirmek için 15 Marttan itibaren randevulu sisteme geçileceğini bildirdi.

Aydın, Ulaştırma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, araç muayene istasyonlarında bugüne kadar hem hizmet verenler hem de hizmetten yararlananlar açısından bir geçiş süreci yaşandığını anlattı.

Bu süreçteki en büyük sıkıntının sıra beklerken oluşan uzun kuyruklar olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Araç muayene istasyonlarındaki sıra bekleme sorununu tamamen sona erdirmek için randevulu sisteme geçiyoruz. Buna göre, bütün istasyonlardaki kapasitenin yarısı randevuya tahsis edilecek. 15 Mart Pazar gününden itibaren Ankara ve İstanbul'daki istasyonlar randevu vermeye başlayacak. Sistem, 16 Martta Ankara ve İstanbul, 23 Martta İzmir ve Bursa, 30 Martta da yoğun olduğunu belirlediğimiz 10 ilde faaliyete geçecek. Bu ayın sonunda araç muayene istasyonlarında yoğunluk yaşanan 14 ilde randevulu sisteme geçilmiş olacak."

Aydın, randevuların 0212 444 80 08 numaralı telefondan ya da www.ulastırma.gov.tr, www.ubak.gov.tr, www.kugm.gov.tr ve www.tuvturk.com.tr internet adreslerinden alınabileceğini söyledi.

Araç muayenesinin ön koşulunun aracın vergi borcu bulunmaması olduğunu anlatan Aydın, istasyonda vergi tahsilatını mümkün kılan bir sistem oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Araç muayene istasyonlarında yapılan işlemlerle ilgili istatistikleri de açıklayan Aydın, özel sektör tarafından hizmet verilmeye başlanan 11 Ocak 2008'den bu yana 2 milyon 453 bin 450 aracın muayene edildiğini, bunların yüzde 30'unun ilk muayeneden geçemediğini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber