YÖK heyeti, ÖSYM kılavuzundan çıkartılan üniversiteyi inceledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2009 19:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) heyeti Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyet'ini ziyaret etti. Türk heyeti Nahçıvan Devlet Üniversitesi (NDÜ) ve Nahçıvan Milli Meclisi'nde temaslarda bulundu.

YÖK heyetinin ziyareti, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsa Habibbeyli'in daveti üzerine yapıldı. Davetin iki yıl önce ÖSYM kılavuzunda çıkarılan NDÜ'nün yeniden eklenmesi, diplomaların karşılıklı tanınması maksadı ile yapıldığı belirtildi.

YÖK heyeti NDÜ'yü ziyaret ederek, Rektör Habibbeyli ile görüştü. Habibbeyli görüşmede üniversitenin faaliyetleri, uluslararası ilişkilerini, Azerbaycan ve dünya eğitim sistemindeki konumu ile ilgili bilgi verdi. Ayrıca Türkiye'deki üniversiteler ile işbirliği içersinde olduklarını ve Kars, Kafkas, Kocaeli, Fırat, Ankara gibi üniversiteleri ile birçok alanda ortak projeler üzerinde çalışıldığını ifade etti.

NDÜ rektörü Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin süratle geliştiği bir dönemde hiçbir açıklama yapılmadan iki yıl önce NDÜ'nün ÖSYM kılavuzundan çıkarıldığını ve bunu doğru bulmadığı söyledi. Habibbeyli, "Ben NDÜ'ye yapılan bu haksızlığın YÖK tarafından en kısa zamanda düzeltileceğine inanıyorum." diye konuştu.

Türk heyetine başkanlık eden YÖK Başkan Vekili Prof Dr. İzzet Özgenç, ziyaretin amacını NDÜ'nün ÖSYM listesinden çıkarılması konusunun araştırmak olduğunu bildirdi. Görüşmede bulunan YÖK İcra Şuarası üyesi Prof Dr. Yekta Saraç, Baş Kurul üyesi Prof Dr. Enver Hasanoğlu ve diplomaların karşılıklı tanınması bölümü müdürü Hülya Pirişçi, Türkiye Kafkas Üniversitesi Rektörü Ebumüslüm Güven, Türkiyeli öğrencilerin eğitim ve sosyal yaşantıları ile ilgili sorular sordular.

Azerbaycan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Komisyonu Başkanı (TQDK) Meleyke Abbaszade, NDÜ'de Türk öğrencilerin öğrenim görmesine engel olacak hiçbir sebep olmadığını, aksine her türlü imkanın sağlandığını dile getirdi.

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan YÖK Başkan Vekili Özgenç, yaptıkları incelemeler sonrası Türk öğrencilerin burada eğitim görmelerine ciddi bir engel bulunmaması durumunda NDÜ'nün yeniden ÖSYM kılavuzuna ekleneceğini söyledi. Özgenç, kendi kişisel kanaatinin olumlu olduğunu ve karşılamalardan dolayı üniversite yönetimine teşekkür etiğini ifade etti.

YÖK HEYETİ NAHÇIVAN MECLİSİNDE TEMASLARDA BULUNDU

YÖK heyeti Nahçıvan ziyareti çerçevesinde Özerk Cumhuriyetinin Meclis Başkanı Vasif Talıbov tarafından da kabul edildi. Talıbov, Türkiye ile bir çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da işbirliği ve yardımlaşmanın önemine değindi.

Görüşmede Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Mehmet Bilir de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber