13 Mart 2009'dan Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara-Eskişehir seferlerine başlıyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YHT'nin ilk seferine konuk olacak.

- Erdoğan, Eskişehir Garı'nda, Ankara-Eskişehir Hızlı Tren Projesi'nin işletmeye açılması ve Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin temelinin atılması törenlerine katılacak.

- Başbakan Erdoğan'a, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da eşlik edecek.

- Ankara-Sivas hattının temel atma töreni, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in katılımıyla Yozgat'ta gerçekleştirilecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'yı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara'da, "Toplumsal Uzlaşma, Barış ve Demokrasimizin Güçlenmesinde İnsani Değerler" konulu panele katılacak.

- Toptan, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, TOBB Konsey Başkanı ve Kütahya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve Alpalı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kılıç başkanlığındaki heyetleri ayrı ayrı kabul edecek.

4- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisince Eskişehir'de düzenlenen mitingde halka hitap edecek.

- Eskişehir Valiliğini ziyaret edecek olan Erdoğan, TOKİ konutlarının anahtar teslimi, toplu açılış ve "EGSİAD- Beyaz Altın Türkiye Girişimcilik Ödülü" törenlerine katılacak.

5- TBMM Başkanı Toptan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Bulgaristan Ulusal Meclisi Başkanı Georgi Pirinski, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Meclis'teki makamında ziyaret edecek.

- Konuk Meclis Başkanı, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış'tan komisyonun çalışmaları hakkında bilgi alacak.

6- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İstanbul'da Tarih Vakfını ziyaret edecek.

7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kastamonu'da açılışlara katılacak, ziyaret ve incelemelerde bulunacak.

8- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Düzce İl Müftülüğü binasının açılış törenine katılacak.

9- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in Silifke ilçesinde Türkiye'de deneme üretimine başlanan "yer kirazı" örnek serasının açılışını ve üreticilere tanıtımını yapacak.

10- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Prag'da yapılan AB Savunma Bakanları Troyka Toplantısına katılacak.

11- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın İbradı, Gündoğmuş ve Serik ilçelerini ziyaret edecek.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'nın Gürsu ilçesinde temaslarda bulunacak.

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Bingöl'de açık hava toplantısı yapacak, esnafı ziyaret edecek ve AK Parti seçim bürosunun açılışına katılacak.

14- Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak.

15- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okuluna girişinin 110. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kara Harp Okulu Atatürk Amfisi'nde, "Bir Kültür Devrimi (Çağdaşlaşmaya Giden Yol)" isimli sahne gösterisi icra edilecek.

16- Siyasi partilerden.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzurum'da partisinin düzenlediği mitingde halka hitap edecek.

- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Tekirdağ'ın Malkara ve Hayrabolu ilçeleri ile Kırklareli ve bazı ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürecek.

- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde düzenlenen mitinge katılacak, İskenderun ve Erzin ilçelerinde seçim bürolarını ziyaret edecek, Adana'da, partisinin aday tanıtım törenine katılacak.

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

17- 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapılacak.

18- Toplantı...Ziyaret...Tören...Konferans...

- Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankara'daki basın toplantısında, Fermente Sütler Tebliği'nde yapılan değişikliği ele alacak.

- Akbank'ın hayata geçirdiği "Düşünce Kulübü"nün ilk üyelerine sertifikaları, İstanbul'da, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in de katılacağı törenle verilecek.

- Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ankara Üniversitesinde Gayrimenkul Sektör Seminerleri kapsamında konferans verecek.

- Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ile Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kalfa, İzmir'de ekonomik kriz ve yerel seçimlere ilişkin basın toplantısı yapacak.

19- Turkcell Süper Lig'de 24. haftanın ilk maçında Fenerbahçe ile Kocaelispor, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

20- Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Alanya Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Alanya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı başlayacak.

21- 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 94. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Koşusu ve Halk Yürüyüşü" Çanakkale'de yapılacak.

22- Beşiktaş ile Gençlerbirliği ligde yarın 72. maça çıkıyor.

- İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlardan 40'ını Beşiktaş kazanırken, Gençlerbirliği 5 kez galip geldi.

- İstanbul'da yapılan maçlarda siyah-beyazlı ekibin galibiyetlerde 21-1 üstünlüğü bulunuyor.

- Beşiktaş karşısında ligdeki son galibiyetini 2001'de alan Gençlerbirliği, İstanbul'da ise en son 2000 yılında kazandı.

- Beşiktaş, Gençlerbirliği ile ligde yaptığı son 7 maçtan da galip ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber