KESK'ten kriz mitingi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2009 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik önlem paketini eleştirerek, ?Sayın Başbakan, iç talebi canlandırmaya yönelik açıkladığınız paket, kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğu gibi sorunun nedeni olan sermayeye yeni can suyu demektir? dedi.

KESK'in Manisa'da düzenlediği ?Emek ve Demokrasi? mitinginde konuşan Genel Başkan Evren, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile anlaşmayı seçimlerden sonra yapmak istediğini, durumu ?idare etmek? amacıyla 2 ay içerisinde 4. önlem paketini açıklamak zorunda kaldığını öne sürdü.

Evren, şöyle konuştu:

?Hükümet, toplam büyüklüğü 5,5 milyar TL olan yeni bir destek paketini devreye soktu. Bu destek kime, halka mı? İşten atılan işçi kardeşlerimize mi? Bu destek kime?

Sayın Başbakan iç talebi canlandırmaya yönelik açıkladığınız paket, kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğu gibi sorunun nedeni olan sermayeye yeni can suyu demektir. Pakette ilk bakışta vergi indirimleri öne çıkıyor. Önlemler kapsamında krizden en çok etkilenen sektörler otomotiv, konut ve beyaz eşyada kısa süreli vergi indirimleri yapılacak. Bu sayede 3 sektörde oluşan stokun eritilmesi amaçlanıyormuş.?

Hükümeti, istihdamı arttırıcı, işsizliği yoksulluğu azaltıcı önlemler almamakla suçlayan Evren, ?(Krizin bedelini ödemeyeceğiz) diye haykırıyoruz. Uslu değiliz, 4 aydır alanlarda sizin politikalarınıza meydan okuyoruz. Ülkenin meydanlarında biz hep olacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber