Doğal gaz ağı yaygınlaşıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2009 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de 1987 yılından itibaren kullanılmaya başlanan doğal gazın ihtiyaç duyulan bölgelere yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünce programa alınan, Diyarbakır-Batman-Siirt doğal gaz boru hattına yönelik ihale, Botaş tarafından, 17 Mart 2009 Salı günü ilgili firmalardan teklif alınmak suretiyle gerçekleştirecek.

Programa göre, Diyarbakır-Batman-Siirt doğal gaz boru hattı yapım işi projesi, Diyarbakır-Bismil, Bismil-Batman ve Batman-/Siirt doğal gaz boru hatları yapım işlerinden oluşuyor.

TOPLAM 186,7 KİLOMETRELİK HAT

Diyarbakır-Bismili DGBH Hattı: Mevcut Adıyaman-Şanlıurfa-Elazığ-Diyarbakır Doğal gaz iletim hattının 40 inçlik bölümünün sonundaki Diyarbakır pig istasyonu ile aynı saha içerisinde tesis edilecek olan 40 inçlik hat vanası ve pig istasyonu ile başlayarak toplam 67 bin 546 metre uzunluğundaki doğal gaz boru hattı sistemini kapsıyor.

İhalenin ikinci bölümünü oluşturan Bismil-Batman Doğal gaz Boru Hattı kesimi ise Diyarbakır-Bismil DGBH'nın sonlandığı Bismil Pig istasyonundaki 16 inç hat vanası ile başlayarak yaklaşık 48 bin 729 metre uzunluğunda yüksek basınç çelik doğal gaz boru hattı sisteminden oluşurken, projenin üçüncü etabı ise, Batman-Siirt DGBH, Bismil-Batman DGBH'nin sonlandığı Batman Pig ve Take-Off vana istasyonundaki yaklaşık 75 bin 729 metre uzunluğunda 10 inç çapında yüksek basınç çelik doğal gaz boru hattı sisteminin yapımını kapsıyor.

Toplam 186 bin 749 metre uzunluğunda yüksek basınç doğal gaz çelik boru hatlarını içeren Diyarbakır-Bismil, Bismil-Batman ve Batman-Siirt doğal gaz boru hatlarının yapım çalışmaları, ihale takvimine göre, işin yer tesliminden itibaren 840 iş günü içinde tamamlanacak.

BOTAŞ Genel Müdürlüğünce bu ay içinde yapılacak ihale ile ilgili değerlendirme çalışmalarının en kısa süre içerisinde değerlendirilerek, ilgili firmalarla sözleşme imzalanması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber