TESK: Sıkıntı, üç sektöre destekle çözümlenemez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan dördüncü tedbir paketini değerlendirirken, piyasadaki likidite sıkıntısının yalnızca otomotiv, beyaz eşya ve konut sektörüne verilen destekle çözümlenemeyecek boyutlarda olduğunu savundu.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, tedbir paketinin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu öne sürdü.

Pakette talebin artırılmasına yönelik önlemlerin, otomotiv, beyaz eşya ve konut sektörüyle sınırlı tutulduğuna işaret eden Palandöken, paketin hazırlık çalışmaları sırasında dile getirilen ancak pakete dahil edilmeyen, "çalışanlara nakit veya alışveriş çeki verilmesi"nin tekrar gündeme alınması gerektiğini vurguladı. Palandöken, şöyle dedi:

"Böyle bir desteğin yalnızca bu üç sektörü değil tüm mal ve hizmet piyasalarını hareketlendireceği ortadadır. Bu konunun Hükümet yetkililerince yeniden düşünülmesini öneriyoruz ve çalışanlara verilecek böyle bir desteğin etkili ve başarılı olabilmesi için 2 milyonluk esnaf-sanatkarlar kesimi olarak bizler de her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu kamuoyumuzun bilgilerine sunmak istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber