YSK'nın numaralı kimlik paniği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2009 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YSK, numaralı kimliği olmadığı için oy kullanamayacak vatandaşı, yeni kimlik edinmeleri konusunda bilgilendirmede ilerleme sağlanamadığını fark edince RTÜK'ten destek istedi. YSK konunun, yasal zorunluluk gereği yayınlayan TRT'nin yanı sıra özel radyo ve televizyonlarda da yayınlanması için RTÜK'e yazı gönderdi.

YSK'nin yazısı üzerine özel radyo ve televizyonları uyaran RTÜK, sayılarının 10 milyona ulaştığı bilinen vatandaşların oy kullanmakta sıkıntıyla karşılaşmalarını önlemek için ilgili YSK duyurusunun sık sık yayınlanmasını istedi.

RTÜK'ün yayın organlarından sık sık yayınlanmasını istediği YSK duyurusu şöyle:

"29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşıyan; nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devler teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesiz gibi seçmenin kimliği tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmi nitelikteki belgelerden birisi sandık kurulu başkanlarına verilerek oy kullanılabilir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası taşımayan belgelere dayanılarak oy kullanılamaz.

Vatandaşlarımızın oy kullanılırken herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için yanlarında Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı bir belge ile sandık başına gelmeleri zorunludur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber