Kamuya 100 bin personel alınacak mı?

En popüler konulardan birisi KPSS olduğu için; hem gazeteler hem de siyasi makamlardakiler bu konuya fazla ilgi göstermektedir. Son günlerde hem yazılı basında haberler çıkmakta hem de Bakanlar açıklamalarda bulunmaktadır. Tüm açıklamalarda 90 bin personel alınacağı belirtilmektedir. Ancak yayımlanan haberler ve yapılan açıklamalar gereksiz bir beklenti oluşturmakta başka bir anlam ifade etmemektedir. Sayın Başesgioğlu, anlamsız rakamlar açıklamak yerine, bir personel alım takvimi belirlemelidir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Mart 2009 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önce Para dergisi kamuya 70 bin personel alınacağını ifade etti. Bu haber bir hafta sonra Takvim gazetesinde yer aldı.

Daha sonra ise Radikal gazetesi kamuya 95 bin personel alınacağı yönünde bir haber yayımladı.

Bakan Başesgioğlu ise 14 Şubatta rakam olarak 65- 70 bin verdiği sayıyı, bugün 90-100 bine çıkarmıştır.

Ancak bu rakamlar toplamda bir doğruluk payı içerse dahi, yaratmış olduğu gereksiz beklenti dolaysıyla doğru açıklamalar değildir.

Bu açıklamalar Devletin 70 bin veya 90 bin personeli topluca alabileceği şeklinde bir izlenim yaratmakta olup, bu doğru değildir.

Bu hususu 22 Ocak 2009 tarihinde yayımladığımız haberde detaylı bir şekilde ele almıştık.

memurlar.net olarak bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

1- 70 bin veya 90 bin rakamlarında toplu bir alım olmayacaktır.

2- Bakan Başesgioğlu'nun açıklamasına tüm hizmet sınıfları dahildir. Zaten 8 bini şubat, 6 bin 500'ü Mart ayında olmak üzere 15 bin öğretmen atanacaktır. 2009 yılında ise toplam 35 bin öğretmen ataması yapılacaktır. 17 bin civarında sağlık personeli ise şubat ayında atandı. İçişleri Bakanı Atalay ise 2009 yılında 10 bin polis alınacağını belirtmiştir. Sadece bu üç alımın toplam sayısı 62 bindir. Kariyer meslekler, işçi alımları, 4/B'li personel alımları ve zabıta memuru ve itfaiyeci ve zabıta katibi alımı düşünüldüğünde bu sayı 100 bini bulabilecektir. Ancak KPSS'ye giren 2 milyona yakın aday düşünüldüğünde, genel kitleyi ilgilendiren sayı en fazla 30 bin civarında olacaktır ki, bunun da büyük bir kısmı teknik personel olacaktır.

3- Memurlar.net olarak sayın Bakandan talebimiz, gereksiz bir beklenti oluşturması değil, 2009 yılı personel alım takvimini belirlemesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber