Liseliyi kaçıran 3 kişi yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mart 2009 18:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Latif SANSÜR/ KUŞADASI(Aydın),

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde lise öğrencisi 17 yaşındaki E.K.'yi kaçırarak, babasından fidye istedikleri ileri sürülen 5 şüpheliden 3'ü polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen bu kişiler tutuklanırken, 2 kişinin arandığı bildirildi.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 18 Şubat 2009 tarihinde giden işadamı İ.K., lise 3.'üncüsınıf öğrencisi olan oğlu E.K.'nin kaçırıldığı bildirerek, şikayetçi oldu. İşadamı oğlunu kaçıranların numarası belli olmayan bir telefondan kendisini arayarak, 250 bin TL fidye istediklerini de belirtti. Bunun üzerine harekete geçen polis, bölgede çalışma başlattı. E.K.'nin motosikleti Selçuk Yolu üzerinde terkedilmiş olarak bulundu. İ.K.'nin polise gittiğini anlayan şüpheliler, E.K.'yi aynı gün Germencik'e bağlı Ortaklar Beldesi'nde yol kenarına bırakıp, kaçtı.

Polisin ifadesine başvurduğu E.K., kendisini kaçıranların kırmızı bir otomobil kullandığını söyledi. Bunun üzerine polis, çevredeki oto-kiralama şirketlerini araştırarak, otomobilin Didim'den 23 yaşındaki F.K. tarafından 1 günlüğüne kiralandığını belirledi. F.K.'nin Söke'de oturduğu tespit eden polis evine cumartesi günü operasyon düzenledi. Operasyonda, F.K. ve 20 yaşındaki D.T. ile 27 yaşındaki S.E. gözaltına alındı. Bu kişiler avukatları eşliğinde polise verdikleri ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Şüpheliler, E.K.'yi, S.E. ile firarda olan A.K.'nin kaçırdığı ileri sürdü. Diğer şüpheliler ile yine firarda olan M.T.'nin de E.K.'nin kaçırılmasına yardımcı oldukları belirtildi. Polis, diğer şüpheliler M.T. ile A.K.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. Aydın Emniyet Müdürlüğü, 25 gündür büyük gizlilik içinde yürütülen operasyonu, basın açıklaması yaparak duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber