Türk atlı polisini Hollanda polisi yetiştirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından ilk etap için 100 bin euro ödenek sağlanan Hollanda ve Antalya Atlı Polis Birlikleri Eğitim Projesi, başladı. Proje kapsamında Antalya Emniyeti Atlı Polis Birliği'nde görevli 20 polis, 1 yıl süresince Hollanda polisi tarafından eğitilecek.

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Avrupa Birliği Proje Koordinatörü ve polis yetkilisi Jan De Wıs, Hollanda Ulusal Atlı Polis Birliği Müdürü Marieke Schnoing Gels, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey ve Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz, Antalya Atlı Polis Birliği Eğitmen Eğitimi Projesi'nin tanıtımı için Çakırlar'da bulunan Atlı Polis Grup Amirliği'nde bir araya geldi.

Atlı polis eğitmen eğitiminde ilk etapta 20 polis 1 yıl boyunca Hollanda polisinden eğitim alacak. 100 bin euro'luk projenin ikinci etabında ise daha fazla polise eğitim verilmesi planlanıyor. 2009 yılında eğitim gören polisler başarılı olursa önümüzdeki yıl Hollanda'ya gidecek.

EĞİTİM 1 YIL SÜRECEK

Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, projenin amacının Türk polisinin farklı biriminin güçlendirilmesi, halkla daha iyi kaynaşılması, Türkiye'nin her yerinden gelen gençler için spor olanakları yaratılması, atlı polis ile öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi olduğunu söyledi. Arslan, ?Hollanda polisinin Antalya Emniyeti Atlı Polis Birliği'ni eğitmek amaçlı yapılan ikili işbirliği eğitim anlaşması çerçevesinde, Hollanda İçişleri Bakanlığı polis yetkilileri ve polisleri, Atlı Polis Birliği'ndeki arkadaşlarımızı eğitecek. Bizim atlı polislerimiz bu eğitimi tamamladıktan sonra çok daha güzel hizmetler verecek. Turistlerin beğenisini kazanacağız, ve turist gelmesini sağlayacağız? diye konuştu. Eğiticilerin eğitiminin bir yıl devam edeceğini kaydeden Feyzullah Arslan, ?İlk önce bizim eğiticilerimizi, yani eğitecek kişileri eğitecekler. Bu eğitimleri tamamlayan polislerimiz Atlı Polis olacak polislerimizi eğitecek. Gerekirse Hollanda'ya gidip oradaki çalışmaları izleyecekler. Burada bu projenin tam anlamıyla uygulanmasının ardından başka illere başka bölgelere yaygınlaştırılmasını sağlamaya çalışacağız. İlk etapta 20 polisimiz eğitilecek? diye konuştu.

Hollanda polis yetkilisi ve proje koordinatörü Jan De Wıs ise ?Burada bulunmaktan çok mutluyum. Hollanda Atlı Polis Birimi'nin başkanı bayan Marieke burada. Eminim ki en iyi eğitmenlerini buraya gönderecek ve yapabileceğimiz en iyi eğitimleri burada gerçekleştireceğiz. Türk ve Hollanda polisleri arasındaki işbirliğinin çok çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu nedenle Dışişleri Bakanlığımızın bu proje için yarattığı fon kaynağından çok memnunuz? dedi.

Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey, binicilik sporunun tanıtılması açısından çok değerli bir projeye başladıklarını belirterek, ?İki değerli ve büyük ülkeye çok teşekkür ediyorum. Özellikle de polis teşkilatlarının halka yaklaşırken at gibi bir canlıyı kullanıyor olması bizim için çok önemli ve değerli? dedi.

Açıklamaların ardından Hollanda Ulusal Atlı Polis Birliği Müdürü Marieke Schnoing Gels, at binerek eğitilecek polislerle birlikte gösteri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber