İlköğretim müfettişleri, eleştirilere televizyon programında cevap verecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Mart 2009 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stv Haber kanalında yayımlanan Kendini Benim Yerime Koy isimli programda öğretmenler, doktorlar gibi bazı meslekler daha önce ele alınmıştı. Geçen hafta milletvekillerini ekrana taşıyan programda bu hafta ilköğretim müfettişleri var. İlköğretim müfettişleri öğretmen ve yöneticilerin kendileri hakkındaki değerlendirmelerine cevap verecek.

Müfettişler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Doğan Ceylan programa ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

Öğretmen ve yöneticiler tarafından çoğu zaman haksız yere eleştirildiğimiz için bu programa katılmayı özellikle biz istedik. Derneğimizin girişimiyle 8 ilköğretim müfettişi meslektaşımız programa katıldı. Öğretmen ve yöneticilerimizin bizleri yeterince tanımadıklarını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız da mesleğimizi tanımıyor. Herkesin kafasında geçmişten kalma olumsuz bir müfettiş imajı var. Bu imaj çocukluktan başlıyor. Müfettiş gelecek korkusuyla öğretmenleri tarafından korkutulan çocuklar, müfettişlere karşı olumsuz tutum geliştiriyorlar. İleride hangi mesleği edinirlerse edinsinler kafalarındaki bu imaj silinmiyor. Devletin en üst düzey bürokratlarından, sıradan bir vatandaşa, işçiden esnafa, sanatçıdan yazara kadar her kesimde ilköğretim müfettişi deyince akıllarına gelen ilk şey çocukluklarında sınıflarına denetime gelen, korktukları daha doğrusu korkutuldukları müfettişler...

Biz, bu program aracılığıyla kamuoyunun ve eğitim camiasının ilköğretim müfettişlerini daha iyi tanımalarını amaçladık. Bizleri eleştirdikleri hususlarda onları aydınlatmak istedik. Öğretmenler de meslek hayatları boyunca yaşamış oldukları bir tek olumsuz anıyı unutmuyorlar. İlköğretim Müfettişlerine bazı eleştirilerde bulunuyorlar. Bunun farkındayız. Onların kafalarındaki olumsuz imajı silmek için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimizin ilköğretim müfettişlerine karşı önyargılarından arınmalarını istiyoruz. Bütün eğitim camiasını ve vatandaşlarımızı bu programı izlemeye davet ediyoruz.

Programın yayın tarih ve saatleri

Stv Haber kanalı, Kendini Benim Yerime Koy Programı

21 Mart 2009 Cumartesi saat 14.20

23 Mart 2009 Pazartesi saat 19.10

27 Mart 2009 Cuma saat 22.30

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber